Bahato ponašanje

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinsku istragu protiv austrijskog fudbalera Marka Arnautovića, za kojeg se tvrdi da je rasistički vrijeđao protivničke igrače nakon pogotka u utakmici Evropskog prvenstva protiv Sjeverne Makedonije.

U saopćenju iz UEFA-e navedeno je kako je imenovan inspektor koji će istražiti incident na utakmici EURO 2020 Austrije i Sjeverne Makedonije odigranoj 13. juna u grupi C, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema pisanju medija, Arnautović, fudbaler srpskog porijekla, je nakon postignutog trećeg gola u pobjedi Austrije od 3:1, psovao i uputio rasističke poruke prema makedonskom reprezentativcu Ezgjanu Alioskom, koji je albanskog porijekla.

Arnautović je, nakon postignutog gola, a što se moglo vidjeti u TV prijenosu utakmice, vikao prema tribinama i gestikulirao rukom, dok ga je njegov kapiten David Alaba pokušavao ušutkati stavljajući mu ruku na usta.

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) zatražila je jučer od UEFA-e najstrožu kaznu za Marka Arnautovića zbog rasističkih ispada.

Anadolija