Narandže većinom vidimo kao ukusno i sočno voće, ali one mogu da pomognu i kod nekih situacija u kući.

Njena kora nam, na primjer, može pomoći da se riješimo mrava ili napravimo fine mirise za kuću. Zato drugi put, pošto pojedete narandžu, iskoristite njenu koru i isprobajte neki od ovih pet savjeta. 
1. Potpala 
Suha korica narandže i limuna daleko je kvalitetnija za potpalu drva od novina. Osim što ljepše mirišu i stvaraju manje pepela, sušene kore narandže i limuna u sebi sadrže ulja zbog kojih će gorjeti dosta duže od novina. 
2. Napravite osvježivač
Nekada su to bile kutijice u kojima su se držala mirisna ulja, a danas su osvježivači često u obliku kugle i služe kao mirisni predmeti za zatvorene prostore ili pak ormare. Osvježivač od narandže ne može biti jednostavniji. Dovoljno je da u narandžu zabodete puno karanfilića i stavite na neko mjesto u stanu. 
3. Potpuri
Ukoliko vam treba pod hitno neki prijatan miris za kuću, oljuštite nekoliko narandži i dodajte limun po želji. Korice stavite u limenu posudu s malo vode i stavite na radijator ili ih malo prokuvajte u šerpi. Taj miris će satima ostati u stanu.
4. Riješite problem s mačkama
Ako vam smetaju komšijske mačke koje se motaju po vašem dvorištu i vrše nuždu, narandže bi mogle da pomognu. Koru narandže pomiješajte sa zrnima kafe i postavite na nekoliko mjesta gdje mačke najčešće dolaze. 
5. Dosadni mravi
Te male napasti često se zavlače u kuću, ali znaju da nerviraju i u bašti ili na terasi. Nasjeckajte koru narandže na sitne komadiće i izmiksajte ih u blenderu s toplom vodom. Ulijte sve u čašu i polako prelijte preko mravinjaka i stazica kojima se mravi kreću, piše T portal.