Milioni žena širom svijeta svako toliko nađu se u neprilici jer jednostavno ne mogu pronaći onaj pravi, odgovarajući luk i oblik obrva koji bi savršeno pristao njihovim licima. Ovo su neki od novih trendova, te ćete možda pronaći onaj koji ste tako bjesomučno tražili.

Ljubitelji mode poput Mirande Kerr, glumice Rooney Mare i njezine kolegice Natalie Portman nose modernu verziju obrva kakve je imala Audrey Hepburn.
Dotjeranija i elegantnija verzija 'britanskih obrva', Audrey stil ima manji luk i nema zalutalih dlačica dok se prema vanjskom kutu pretvara u oštri vrh. 'Morate imati snažan osjećaj za modu kako biste 'profurali' ovakav izgled', kazala je kozmetičarka Pally Pugliuca.
Ovakav stil obrva najbolje pristaje brinetama koje prirodno imaju vodoravni oblik obrva. 'Ovo neće upaliti ako prirodno imate visoki luk', upozorila je Pally, dodavši da ovaj stil ne biste trebali nositi ni ako imate kockastu i izraženu čeljust, jer će vaše lice tako izgledati šire.
Prirodni oblik
Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Sarah Jessica Parker njeguju prirodni oblik obrva. 'Žena s prirodnim obrvama koja ne želi izgledati kao da je satima sjedila u kozmetičkom salonu cilja na pomalo dječački izgled, bez pretjeranog dotjerivanja', tvrdi 'guruica za obrve' Vaishaly. Ovaj stil odlično pristaje plavušama, a veoma ga je lako održavati. 'Zamolite svog kozmetičara da vam ostavi prirodni oblik obrva i ukloni samo zalutale dlačice', savjetuje Vaishaly.
'Četkicom začešljajte obrve prema dolje i počupajte samo one dlačice koje se izdvajaju od ostalih, odnosno one koje padaju ispod obrve. Zatim ih začešljajte prema gore, ponavljajući isti postupak. No, budite umjereni i nemojte pretjerati', kaže Shavata Singh, koja se brine za obrve Kelly Brook.
Luk Los Angeles
Njegovani i upečatljivi lukovi najtraženiji su izgled u kozmetičkim salonima. 'Oblik obrva kakav imaju Angelina Jolie, Kim Kardashian i Megan Fox najtraženiji je oblik jer on čini da svi izgledaju njegovano i dotjerano', tvrdi Vaishaly. No, zaboravite na pretjerano visoki luk u stilu Grete Garbo, jer ovaj novi Los Angeles stil obrva podrazumijeva mladenački, srednje pozicionirani luk.
'Srednja debljina obrva i oblikovan izgled otvara oči i podiže lice, a što je najbolje, izvrstan je za bilo koju dob i oblik lica', dodaje Vaishaly. No, veoma je važno da s čupanjem dlačica započnete od najdebljeg dijela obrve (na točki najbližoj nosu) i izbjegavate pretjerivanje.
'Ako započnete s čupanjem na sredini obrve, na luku, u velikoj ste opasnosti da obrve postanu nejednake. Slijedite krivulju obrve, počevši od točke poviše unutarnjeg kuta oka prema van. Ponavljajte u redovima dok ne postignete željenu debljinu, no u tome nemojte pretjerati', savjetuje Vaishaly. Cijeli izgled kasnije možete upotpuniti olovkom u boji obrva.
S druge strane, ovaj izgled izbjegavajte ako ne provodite puno vremena pred ogledalom, ako nemate vremena ili volje redovito ih njegovati.
"Scouse' obrve
Ovaj je trend prva profurala reality televizijska zvijezda Jodie Lundstram, koja se proslavila sudjelovanjem u reality showu Desperate Scousewives, a trend su ubrzo prihvatile i neke druge Britanke poput supruge nogometaša Waynea Rooneyja, Coleen Rooney, kao i Kate Middleton.
Stvar je u tome da olovkom naglasite obrve, ali nimalo suptilno – cilj je istaknuti činjenicu da ste s nanošenjem olovke jednostavno pretjerali. 'Tamne obrve 'pojačane' olovkom na blijedom licu, kao što smo mogli vidjeti na Kate Middleton, instantni su 'podizači' jagodica. 'Cilj je stvoriti vidljivi kontrast između obrva i kože', kaže Vanita.
'Britanske' obrve
Puštanjem obrva da rastu kako je njih volja možete postići izgled kakvog danas 'furaju' Pippa Middleton, Burberry model Cara Delevingne te glumica i kći rock-zvijezde Phila Collinsa, Lily Collins, ali i Victoria Beckham, koja je ovaj nosila na naslovnici španjolskog izdanja časopisa Harper’s Bazaar.
Iako su ove obrve poznate još i kao izgled gusjenice, izgledaju zapušteno, oko njih se itekako treba potruditi. 'Čak i obrve ovako čupave trebaju se dotjerati svako nekoliko tjedana. Čak i pri njihovom uređenju namjerno ostavite nekoliko suvišnih dlačica kako biste održali deblji, ali svejedno elegantan izgled', savjetuje Vaishaly. No, zaboravite na ovaj trend ako imate sitne oči. 'Izgledat ćete kao da su vam oči preblizu', upozorava Vaishaly.
Novi skinny 
Pretjerano čupanje obrva uobičajena je greška koja se 'omakne' svakoj ženi barem jednom u životu, no sada postoji i novi skinny stil koji ne izgleda kao da ste bili previše aktivni s pincetom.
'Ovaj stil odličan je za one koje imaju tanku kosu, jer stvara svjetlo oko očiju', tvrdi Shavata Singh. Novi skinny izgled, kakav 'prakticiraju' glumice Michelle Williams, Helen Mirren i Mischa Barton, nježnija je verzija kao špageti tankih obrva kakve imaju Pamela Anderson ili Kylie.
Nemojte ih previše počupati, posebice ako imate visoke lukove jer ćete izgledati previše oštro i pomalo prijeteće', kaže Shavata, koja dodaje kako ovaj trend nikako ne biste trebali isprobati ako imate prirodno debele obrve.