Svi znamo onaj grozan osjećaj kada se, nekoliko sati nakon izlaska iz kuće, veselo pogledamo u ogledalo i otkrijemo otužan prizor djevojke sa masnim čelom i preslikanom šminkom na kapcima.

Znojenje je nemoguće izbjeći, pogotovo u ovim toplim danima, no zahvaljujući savjetima iz poznatog ženskog časopisa Glamour, mudrim make up trikovima moguće mu je doskočiti.

1. Budi vjerna proizvodima s oznakom "long lasting"

Premda mnoge cure smatraju da su kozmetički proizvodi s "dugotrajnim učinkom" samo marketinška varka, istina je da zaista traju puno dulje od običnih preparata. Ako želiš izgledati lijepo tokom cijele večeri, obavezno odaberi puder s dugotrajnim učinkom.

2. Reagiraj na vrijeme


Riješi se masnog tena prije no što ti otopi šminku. Kada primijetiš da se tvoja t - zona počinje sjajiti, upij višak masnoće papirićem za matiranje ili preko "problematičnog" dijela lica prijeđi transparentnim puderom u prahu.

3. Koristi hidratantne gel kreme

Hidratantna krema za lice potrebna je tvojoj koži u svako doba godine, no za proljetne i ljetne dane radije izaberi gel kreme koje će tvoju kožu hidratizirati i učiniti lijepom, bez nepotrebnih masnoća.

4. Vodootporna maskara i tuš za prekrasne oči

Vodootpornu maskaru malo je teže ukloniti no svakako se isplati koristiti je za posebne prigode jer će trajati cijelu noć i osigurat ti blistav pogled bez obzira na vrućinu i znojenje. Isto tako, vodootporni tuš ili olovka lijepo će uokviriti tvoje oči bez preslikavanja i topljenja.

5. Počni koristiti bazu

Ako imaš problema sa znojenjem lica, vrijeme je da počneš koristiti bazu za make up. Izbjegavaj baze sa svjetlucavim česticama - tebi treba mat baza koja će tvoj make up učiniti postojanijim i dugotrajnijim.

6. Isprobaj make up trik slavnih vizažista


Kako bi osigurali dugotrajnost sjenila na kapcima svojih klijenata, slavni vizažisti često umaču četkice u vodu a tek onda u sjenilo. Time se postiže lagana tekstura koja fino klizi preko kapka i na očima traje dulje.