Scarlett, Angelina i Jessica Alba samo su neke od prekrasnih holivudskih zvijezda s punim usnama o kakvima sanjamo. Njihove su sasvim prirodne, a približiti im se možeš i ti, uz nekoliko malih trikova.

Piling

Meka četkica i malo balzama za usne odlični su alati za dobar piling usana, a one će tako djelovati punije. Nježnim četkanjem po površini usana potičeš cirkulaciju u ustima, a usne će radi toga djelovati nabubreno. Ovaj učinak možeš produžiti redovitim četkanjem.

Svijetlije usnice

Bijela olovka za oči, korektor nekoliko nijansi svjetliji od tvoje uobičajene boje i posvjetljivač u sticku imaju odličan efekt: reflektiraju svjetlost, omekšavaju stroge linije usana i čine usne vizualno većima.

Olovka za oči čini čuda

Možda zvuči čudno, no umjesto olovke za usne možeš upotrijebiti svjetlo smeđu olovku za oči i ocrtati rub donje usne. Usne će djelovati punije jer će izgledati kao da bacaju sjenu na kožu ispod sebe.

Svjetle nijanse

Usne će izgledati punije ako na njih nanosiš svijetle nijanse sjajila ili ruža, a tamnijim se ružem postiže upravo suprotan efekt. Svijetle nijanse sa sjajnim finišem čine usne vizualno većima, a za sve je zaslužna svjetlost koja se reflektira od sjajila. Najbolji efekt postiže se kada se sjajilo nanese na sredinu usana.

Lip plumperi

Sjajila i ruževi koji povećavaju usne sadrže sastojke koji čine da usne nabubre, a kad ih naneseš, osjetit ćeš lagano peckanje, no to uopšte nije neugodno. Ovi spojevi potiču proizvodnju kolagena, a rade na principu stvaranja blage alergijske reakcije koja čini usne punima. Ako imaš osjetljivu kožu, ovo se ipak ne preporučuje.

Prirodno rješenje

Pomiješaj cimet i vazelin, nanesi na usne i ostavi da djeluje 5 minuta. Ovo će povećati volumen tvojih usana i učiniti ih punim.