Zaboravite malo na sjajilo. Ruž se vratio na scenu i usne su opet jako našminkane, bogate i izuzetno rafinirane. Pogledajte pravila za nanošenje ruža.


Stručnjaci za uljepšavanje iz časopisa Allure donose savjete najboljih vizažista. Proučite 10 osnovnih pravila o šminkanju usana:

1. Započnite na svježem


Napravite piling jednom ili dva puta nedeljno. Možete pokušati s mješavinom soli i bademovog ulja. Zatim nanesite balzam.

2. Izbjegnite šljokice

"Šljokice mogu djelovati jeftino. Odraz svjetla treba dolaziti od vlažnih komponenti, a ne od metalik pigmenata", kaže vizažist Troy Surratt.

3. Pronalaženje prave nijanse

Izaberite boju ruža na temelju prirodne boje usana, a ne tena. Žene blijedih usnica izgledaju najbolje uz nijanse višnje ili koralja. Na prirodno crvene usnice najbolje pristaje ružičasti, narančasti ili ruž u boji ciklame, za tamne usne najbolji su ruževi u nijansi tamnog vina i terakote.

4. Boja kože


Želite li gotovo nezamjetne bež nijanse, izaberite one koje su tek malo svjetlije ili tamnije od vašeg tena. Ako ste blijedi, uzmite ruž s malo ružičaste. Ako vam je ten maslinast ili žućkast, bež u nijansi pijeska.

5. Izbjegnite vampirski izgled

Nijanse s plavim i crnim pigmentom mogu biti ozbiljne, postarati vas i stvoriti gotovo zastrašujući izgled. Umjesto toga, uzmite tamni ruž s pigmentom voćnih bobica.

6. Ne zamarajte se ocrtavanjem

"Ocrtavanje rubova više nije obavezno", kaže Surratt. Da biste naglasili neki detalj ili stvorili simetriju, koristite olovku koja se slaže s bojom vaših usana, a ne ruža.

7. Omekšajte rubove

Pažljivo šminkanje je dobro, ali klinička preciznost nije. Lagano izbrišite rubove usana.

8. Počnite u sredini

Bez obzira koju nijansu nanosite, uvijek započnite u sredini usana, te vucite boju prema rubovima. Nanesete li boju direktno na rubove, izgledat ćete poput klauna.

9. Ne pretjerujte

Jaku boju nanesite samo na donju usnicu, zatim stisnite usnice tako da boja prijeđe i na gornju, te prstom razmažite boju.

10. Maramice!

Ako želite da boja potraje, ruž nanesite izravno, pritisnite na maramicu, pa zatim opet nanesite ruž. Prvo nanošenje i pritiskanje na maramicu će stvoriti podlogu, a drugo nanošenje ruža dat će sjaj i novi sloj.