HALJINICE, SUKNJICE...

Bivša premijerka Finske Sanna Marin tokom vikenda je odbacila službenu odjeću i "uskočila" u haljinice i suknjice.

Nakon što je napustila najvišu državnu funkciju i podnijela zahtjev za razvod, Sanna uživa u ljetu.

Ona je pokazala svoju figuru u nekoliko elegantnih i oskudnih haljina na Flow festivalu, trodnevnom muzičkom događaju u glavnom gradu Helsinkiju.

Najmlađa svjetska liderica u historiji i "poznata partijanerka" podijelila je brojne fotografije na kojima uživa u svom načinu života bez politike i kako je nazvala svoj prvi "pravi ljetni odmor" u posljednje vrijeme.

Marin je započela svoj ljetni vikend s odvažnom prozirnom crnom haljinom. Bivša premijerka nosila je šorc i sportski grudnjak ispod haljine dugih rukava, koju je uparila s odgovarajućim crnim čizmama i naočalama za sunce.

Već drugi dan Marin se odlučila za boju i izašla u žarko ružičastoj mini haljini u stilu Barbie. Njoj se pridružila i poslanica Nasima Razmyar, koja je odabrala široke hlače i majicom bez rukava. Trećeg dana festivala Sanna je odjenula rozu majicu sa kratkim rukavima, kožnu minicu i glomazne crne štikle.

Marin je također podijelila videosnimke na kojima se neprimjetno uklapa u gomilu mladih ljudi koji uživaju u muzici uživo, a koji naizgled nisu shvatili da njihov bivši vođa pleše među njima.

"Ovog ljeta sam prvi put nakon nekog vremena imala pravi ljetni odmor", napisala je Marin na Instagramu.

Ranije su Sannu kritizirali zbog snimaka sa zabava na koje je često išla dok je bila premijerka. Jedna od snimki prikazuje Marin kako pleše u četiri sata ujutro u klubu u Helsinkiju, a postojale su i tvrdnje da su ona i njezino društvo konzumirali droge. Sanna se zatim testirala na droge i imala je negativan nalaz.