SAVJET DIJATETIČARKE

Piće koje samo topi masnoće sa stomaka ne postoji. I ptice na grani znaju da je za gubitak kilograma potrebno vježbati i pravilno se hraniti, odnosno ostvarivati kalorijski deficit. Drugim riječima, potrebno je sagorjeti više kalorija u odnosu na to koliko ih se unosi.

Ipak, dobra vijest je da postoje određene stavke koje mogu pomoći cjelokupnom zdravlju i bržem stizanju do zadanog cilja. Prema dijetetičarki Courtney D’Angelo, jedan od najboljih napitaka za ravan stomak je čaj od metvice.

- To je čaj koji ne sadrži kalorije i slatkog je okusa pa može pomoći u smanjenju apetita i istovremeno zadovoljiti sladokusce - kaže Goodson za Eat This.

A osim što ne sadrži kalorije, prepun je nutrijenata koji mogu pomoći u gubitku težine.

- Metvica ima antivirusna, antibakterijska i protuupalna svojstva te može pomoći u ublažavanju probavnih tegoba - tvrdi stručnjakinja.

Postoje neka istraživanja, kaže Goodson, koja su pokazala da metvica može djelovati opuštajuće na mišiće.

Najbolji način da sagorite masnoće na trbuhu leži u pronalasku treninga koji ćete voljeti i željeti redovno raditi, a pritom je potrebno i zdravo se hraniti. A ako ste u potrazi za napitkom koji će vam pomoći na putu mršavljenja, čaj od metvice bi mogao biti odličan izbor.