TUMAČIO LIK NEGATIVCA

Usljed popularnosti filma "Oppenheimer" u kojem Cillian Murphy tumači glavnu ulogu, na društvenim mrežama isplivala je snimka audicije irskog glumca za ulogu Batmana

Cijeli snimak prikazuje Murphyja u odijelu kao Brucea Waynea. Njegov glas Batmana ima sličan, hrapavi ton kao i onaj Christiana Balea koji je naposlijetku tumačio lik superheroju, a mišljenja kako bi njemu pristajala ova uloga bila su različita.

"Cillian ne bi bio dobar Batman, izvinite. Bio bi to Val Kilmer ponovo", bio je jedan od komentara na Twitteru.

"Mislim da bi Murphy bio više u stilu Michaela Keatona. Nekonvencionalniji pogled na Brucea", komentarisao je drugi.

Mnogi su zaključili da je Murphy mogao biti dobar Batman, ali da je bio nevjerovatno zastrašujuće Strašilo i da je više odgovarao za ulogu negativca. Sam Murphy i reditelj Christopher Nolan dijele ovo mišljenje.
  "Kada smo imali naš prvi razgovor, mislim da smo obojica znali da neće na kraju igrati Batmana", rekao je Nolan u razgovoru s Murphyjem za Entertainment Weekly.
"Stvarno sam želio da idem na set s tobom, htio sam da te snimim na filmu. Uradili smo te ekranske testove vrlo razrađeno, na 35 mm.. Bila je električna atmosfera u ekipi kada si počeo glumiti", poručio je Cillianu.

"Dobili smo nastup Christiana Balea, što je zadivljujuća interpretacija te uloge", nedavno je Murphy rekao za GQ, "Nikada sebe nisam smatrao pravim fizičkim primjerkom za Batmana. Za mene je to uvijek bio Christian Bale."