Danas je u naselju Tusus, u Prizrenu održan skup sa ženama kojeg je organizovala Duda Balje, poslanica u prethodnom sazivu Parlamenta Kosova.

Duda Balje je sve žene upoznala sa postojanjem njihove partije kao i sa njenim radom i angažovanjem za bošnjačku zajednicu.
"Koalicija Vakat postoji 11 godina, ja već tri godine aktivno radim i za svoj rad mogu da odgovaram svima, šta sam radila i kako sam radila. Bila sam jedini predstavnik manjinske zajednice u komisiji za budžet, zatim u komisiji za inteligenciju, komisija za pravdu, kao i u Konsultativnom vijeću za zajednice", rekla je između ostalog Balje.
Međutim, glavni akcenat današnjeg skupa stavljen je na žene, s obzirom da je uradila veliki broj projekata vezanih samo za žene kao što su integracija žena i projekat koji se tiče nasljeđa a vezan je za žene.
"Naše žene ne nasljeđuju nasljedstvo onako kako treba, muškom djetetu se daje više nego ženskom djetetu. Primjera radi, imovina koja je stečena tokom braka sve se piše na muževljevo ime, onda nakon razvoda žena ostaje na ulici ili vrlo često moraju živjeti u nesretnom braku, zato što poslije toga nemaju gdje", istakla je Balje.
Pored ovog problema žene se u našoj zajednici susreću i sa gorim stvarima, kao što su nasilje u porodici, žene silovane tokom rata, samohrane majke, žene koje se bore sa sterelitetom, i posljednji projekat protiv kancera dojke "Pazi da ne zakasniš", gdje je preko 200 žena dobilo besplatan ultra zvuk dojke, koji inače košta od 50 do 60 eura.
Nakon izbora poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Kosova Duda Balje najavljuje projekat koji će biti vezan za kancer grlića materice, koji se mnogo češće javlja kod žena, nego kancer dojke, i mnogo je opasniji.