Predizbornu kampanju za prijevremene parlamentarne izbore na Kosovu Nova demokratska stranka je počela skupom u Mušnikovu.

Skup je otvorio Mehmed Veliji, koji je istakao da mu je čast i nagrada da predizborna kampanja NDS-a krene iz Mušnikova, jer je u ovom mjestu ova stranka pobjedila na prethodnim izborima.
Kandidat za poslanika sa liste NDS-a iz Mušnikova Almir Veliji je predstavio ostale kandidate sa liste ove stranke  te je istakao da je jedan od najmlađih iz ovog mjesta koji je ikada bio politički angažovan ali da će učiniti sve da pomogne, prvenstveno mladim ljudima, prilikom zapošljavanja.
Zamjenik ministra za evropske integracije dr Refik Šaćiri je istakao da će Evropska zajednica u narednom periodu ulagati velika sredstva u privredu Kosova, da će se ti fondovi pratiti i da će se zalagati da dio tih sredstava bude usmjeren i ka bošnjačkim sredinama.
Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi je mještane Mušnikova upoznala sa planovima djelovanja ovog političkog subjekta u narednom periodu.
"Najvažnija oblast gdje ćemo se fokusirati je proces zapošljavanja. Uspjeli smo da u prethodnom periodu zaposlimo 68 ljudi u javnim institucijama".
Drugu oblast koju je navela Emilija Redžepi i gdje će ova stranka djelovati je razvoj poljoprivrede i stočarstva.