Stonoteniski klub

Stoni tenis je na Kosovu popularan i tradicionalan sport. Od 2003. godine Stonoteniski savez Kosova je i zvanično priznat od strane Međunarodne stonoteniske federacije (ITTF) tako da kosovski klubovi mogu nastupati i na međunarodnoj sceni.

Što se bošnjačke zajednice tiče u opštini Prizren postoji klub "ŠAR" koji se već 10 punih godine uspješno takmiči u drugoj kosovskoj ligi. Sportski entuzijasta Feim Rama je trener i igrač ovog kluba.

Klub "ŠAR" učestvuje u prvoj ligi Stonoteniske federacije Kosova. Nakon odigranih osam kola u stonoteniskom prvenstvu Kosova, ova bošnjačka ekipa "ŠAR" je trenutno na drugom mjestu u prvom dijelu prvenstva.



Ambicije ovog kluba su da osvoje jedno od prva dva mjesta, koja garantuju ulazak u Super ligu Kosova.

"Naš cilj je da i u drugom dijelu prvenstva zadržimo ovu poziciju ili po mogućnosti rangiramo se na prvo mjesto da bismo sljedeće godine ušli u Super ligu Kosova", rekao je trener stonoteniskog kluba "ŠAR", Feim Rama i dodao:

"Cilj nam je, također, da što više uključimo mlade u naš klub. Oformimo kategorije mini kadeta, kadeta i junuiora, ali nažalost, za to nam je potrebna prostorija i materijalna pomoć, kako bi naše takmičare spremili za takmičenja unutar Kosova, gdje imamo i ligu juniora, kao i van zemlje.

"Uslovi su najvažniji momenat, osim ljubavi i želje kako bi na duže staze mogao da živi naš klub", ističe Feim Rama, koji je preko našeg portala uputio aplel za pomoć svima koji su u mogućnosti da podrže opstanak i afirmaciju ovog kluba, koji ima čime da se pohvali.


Nagrade sa nekih međunarodnih takmičenja

Bilo preko pomoći u opremi, rekvizitima ili finansijski.

Njihovi planovi su da klub obogate i sa takmičarima u ženskoj kategoriji. Jednostavno, kao i svih ovih godina, žele da omasove i popularizuju stoni tenis u svim krajevima gdje živi bošnjačka zajednica. Potrebno im je razumijevanje i podrška.

Rezultati prvog dijela sezone:
1. ŠAR - Trepča  3 : 1
2. Mušutište - ŠAR 2:3
3. Galileo - ŠAR 0:3
4. ŠAR - Vitine 3:0
5. Vučitrn - ŠAR 3:2
6. Vllaznimi - ŠAR 1:3
7. Theranda- ŠAR 0:3
8. ŠAR - Topi 3:0

Za sve zainteresovane koji bi željeli da se bave stonim tenisom mogu se javiti na mail adresu: stk-sar@hotmail.com ili broj tel: 044/134-803 (Feim Rama).

Sve donacije, zainteresirani, mogu da uplate na sljedeći žiro račun:
NLB Banka  Priština
Feim Rama
STK "ŠAR"
Broj žiro računa: 4232 6004 1314 6134