"Uskoro ćemo se ponovo susresti i u Rečanu, jer jedno od mojih budućih angažovanja u donošenju odluke Vlade Kosova je i formiranje opštine Rečane", rekao je premijer Hashim Thaçi na svečanom otvaranju puta u selu Pousko.

U prisustvu premijera Kosova Hashima Thaçija, juče je u Pousku kod Prizrena svečano otvorena asfaltirana dionica puta Prizren - Pousko - Jablanica.
Svečanosti otvaranja puta su prisustvovali i prvi zamjenik premijera i ministar pravde Hajredin Kuçi, ministar inostranih poslova Kosova Enver Hoxhaj, ministar infrastrukture Fehmi Mujota, gradonačelnik Prizrena Ramadan Muja sa saradnicima, bošnjački politički predstavnici u svojstvu domaćina i mnogobrojni mještani.
Goste je u ime domaćina pozdravio Rasim Demiri, zamjenik predsjednika Skupštine Kosova, koji je istakao ogroman značaj izgradnje ovog puta za mještane Pouska i Jablanice.
 â€œAsfaltiranjem ovog puta Pousko je postalo gradsko naselje, jer se do centra Prizrena, a centar Prizrena i i Kosova jeste Prizrenska liga, stiže za 7 i po minuta. Završena je samo polovina ovog kapitalnog projekta. Ova današnja svečanost je dio manifestacije, a drugi dio biće održan nakon što se asfaltira i dionica do Jablanice, akobogda, do kraja ove godine”, rekao je Rasim Demiri.
Skupu se obratio i gradonačelnik Prizrena Ramadan Muja, koji je istakao da je opština iz svog budžeta izdvojila još 40 hiljada eura za završetak puta do Jablanice, što je dio sporazuma sa Ministarstvom infrastrukture, koje će obezbjediti potrebna sredstva.
Poslanica u Parlamentu Kosova Emilija Redžepi se posebno zahvalila ministru Fehmi Mujoti, rekavši da bez njega ovog puta ne bi bilo.
"Nastavljamo sa realizacijom naših strateških ciljeva uz pomoć premijera, naših koalicionih partnera i Skupštine opštine Prizren", istakla je Emilija Redžepi.
Ministar infrastrukture Fehmi Mujota je istakao da izgradnja ovog puta ne treba da raduje samo mještane ovog kraja, već i sve Kosovare.
“Asfaltiranje puta se ne završava samo do Jablanice. Ovim putem se Prizren povezuje i sa opštinom Dragaš, a Kosovo sa susjednom Makedonijom”, najavio je ministar Mujota.
Premijer Hashim Thaçi je mještanima čestitao na otvaranju ovog modernog puta koji, kako je rekao, ranije smo mogli vidjeti samo u Švicarskoj i zemljama Zapadne Evrope. On je istakao izvrsnu saradnju sa bošnjačkim poslanicima u Parlamentu Kosova i sa savjetnikom premijera Džezairom Muratijem.
"Uskoro ćemo se ponovo susresti i u Rečanu, jer jedno od  mojih budućih angažovanja u donošenju odluke Vlade Kosova je i formiranje opštine Rečane", najavio je premijer Thaçi.
Poslije pozdravnih govora uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili KUD "Šarski Behar" i "Podgorski Biseri".
Put Prizren - Pousko - Jablanica je ukupne dužine 9 km, širine 6 metara, a za njegovo asfaltiranje je izdvojeno 830 hiljada eura. Do sada je asfaltirano 4,8 km, dok se naredne nedjelje očekuje otvaranje tendera za asfaltiranje preostale dionice puta.