U Grnčaru je danas svečano otvoren kulturno-sportski objekat izgrađen sredstvima iz budžeta opštine Prizren.

Predsjednik opštine Prizren dr Ramadan Muja, zajedno sa direktorom Direktorijata kulture, omladine i sporta Almirom Saitijem i predsjednikom sela Faridinom Tahirijem, svečano je otvorio kulturno-sportski objekat u Grnčaru kod Prizrena.
Svečanosti otvaranja su prisustvovali i bošnjački politički predstavnici i poslanici u Skupštini Kosova Emilija Redžepi, Duda Balje i Rasim Demiri, kao i članovi rukovodstva njihovih partija.
Izgradnju objekta finansijske vrijednosti od 100 hiljada eura u potpunosti je finansirala Opština Prizren. Objekat je na dva nivoa sa dvije sale, mala i velika, i ima pet zasebnih kancelarija.
Predsjednik sela Faridin Tahiri je, zahvaljući opštinskim strukturama koje su doprinijele da napokon mještani Grnčara dobiju jedan ovakav objekat, je rekao da će ova sala biti od velike koristi, jer su mještani do sada sve skupove obavljali u prostorijama osnovne škole.
"Ovaj objekat će nam mnogo značiti u razvoju kulture, sporta ali i mnogih drugih djelatnosti koje se tiču mještana, a posebno omladine našeg sela. Posebnu zahvalnost dugujemo direktoru Direktorijata za kulturu, omladinu i sport Almiru Saitiju, koji je dosta doprinio da se izgradi ovaj objekat, ali mi nakon ovog, recimo, problema, koji smo uspješno riješili, imamo ogroman problem, a to je dugogodišnji nedostatak pijaće vode. To sam takođe istakao i pred gradonačelnikom i vjerujem da će, uz puno dobre obostrane volje i potpore svih opštinskih struktura, ovo selo uskoro dobiti vodu, te se nadamo da će taj problem u nekom narednom projektu biti uspješno riješen. Takođe vjerujem da ćemo se ponovo sresti kada uskoro bude otvorena nova školska zgrada u našem selu", istakao je za naš portal predsjednik sela Grnčare Faridin Tahiri.
Almir Saiti, direktor direktorijata preko kojeg je i relaiziran ovaj projekat, kaže da veoma zadovoljan podatkom da se svi projekti koje su zajedno sa svojim saradnicima iz direktorijata planirali prije četiri godine, uspješno realizuju.
"Ideja je bila da u skoro svakom bošnjačkom selu u Župi i Podgori otvorimo po jedan kulturno-sportski objekat za stanovnike a posebno omladinu tih naših sela. Danas je, uz jednu svečanu atmosferu te zahvaljujući mještanima ovog sela ali i mnogobrojnim gostima, došlo do realizacije projekta vrijednog oko 100.000 eura te je to projekat koji je vrlo važan za našu zajednicu koji će, kako rekoh, poslužiti mještanima i omladini sela Grnčara u realizaciji svojih aktivnosti, a posebno ističem članove ovdašnjeg kulturno-umjetničkog društva koji su do sada vježbali po podrumima ili učionicama. Sada će svi oni imati moderne prostorije za svoju djelatnost. Ove godine planiramo otvaranje sličnih objekata u Nebregoštu, Rečanima i drugim našim selima, koji su projektima već zacrtani u naše planove i gdje će našim  mještanima koristiti u svoje adekvatne svrhe", istakao je Saiti.
Svečanoj atmosferi dodatno su doprinijeli članovi kulturno-umjetničkog društva "Podgorski Biseri" koji su odigrali splet kola iz ovog kraja, a primjetna je bila poznata gostoljubivost mještana ovog sela koji su srdačno dočekali sve goste.
Veselje uz muziku i igru će se nastaviti tokom cijelog dana.