Hamza Balje poslanik u Parlamentu

Na saopštenje Poslaničke grupe “6+” objavljeno na portalu info-ks.net pod nazivom “Hamza Balje istupa iz poslaničke grupe u kojoj nije bio član”, reagovao je poslanik Hamza Balje čije reagovanje prenosimo u cijelosti:

“U saopštenju koje je objavljeno na portalu info-ks.net, autor je Koalicije Vakat a ne Poslaničke grupa ’6+’, iznjete su neisitine.
Kao prvo po Poslovniku Skupštine 01.02.2013. godine  predat je moj zahtjev za ulazak u parlamentarnu grupu ‘6+’ koji je lično dostavila predsjedništvu šefica grupe ’6+’ Myfera Sinik uz podršku 4 zastupnika iz te grupe.
Predsjednistvo je razmotrilo zahtjev i nije mi dostavilo pismeno obavještenje za ulazak u grupu, a razlog za ovakav ’propust ’ do danas nije razjašnjen. 
Kao drugo, poslanička grupa ’6+’ ima i nakon mog moralnog povlačenja iz grupe šest zastupnika: tri zastupnika iz turske zajednice, dva zastupnika iz bošnjačke zajednice i jedan zastupnik iz romske zajednice. Znači dovoljan broj za održivost te grupe. Neznam  dali su gospoda računali na prste ali očigledno im je šesti prst bio namazan…
Znači, još jedna u nizu neistina kojima se služe pojedinci radi obmanjivanja javnosti.
Skupština je najviši institucionalni organ  Republike Kosova i jedino se tu slažem  sa dotičnim, da se NIKO ne treba igrati ili zamajavati javnost ovakvim ozbiljnim pitanjima.
To što se nekome nije svidjelo što sam ja bio član poslaničke grupe ’6+’ i što su na razne načine pokušavali da to negiraju, blate ili pak sakrivaju važnost ulaska u ovoj grupi, jer nisu mogli ubirati plodove samo svoga rada ili samo za sebe, to je sasvim druga priča. Istina je da sam nakon tri mjeseca nefunkcionalnosti u grupi 29.04.2013. godine “morao” da povučem moj potpis, na veliku žalost kolega iz turske i romske zajednice, što potvrđujem zvaničnim dokumentima iz Skupstine Kosova. Istina je da pojedinci pozivajuci se na jedinstvo, ruše sve što nije u njihovom interesu, partijskom ili kakvom god... A za sve ostalo ostavićemo na dušu onome koji je sastavio ovo “ŠTURO”saopštenje, jer  argumenti  kažu suprotno, 'Ako koza laže, rog ne laže'…, stoji u saopštenju koje potpisuje poslanik u Skupštini Kosova Hamza Balje.