Nacionalna asociacija "Mjedra e Kosoves" je povodom uspješnog završetka radne 2019. godine, u Rečanu kod Prizrena organizovala radno-svečani sastanak sa ženama, članicama Poljoprivredne zadruge "Red Gold".

U okviru svečanog dijela sastanka, izvršni direktor Asocijacije "Mjedra e Kosovës" Kujtim Lepaja je prisutne upoznao sa aktivnostima i rezultatima koje je asociacija postigla u toku 2019. godine i zahvalio se ženama, članicama Zadruge "Red Gold" na velikom doprinosu žena u razvoju ovog sektora.
Radni dio sastanka je imao historijski značaj. Naime, oformljena je sekcija žena u okviru cooperative Red Golda i izabrano predsjedništvo sekcije, koga će zastupati po dvije žene iz svakog sela. Glavni cilj formiranja ove sekcije je osnaživanje uloge žena u javnom životu i društvu u cjelini.
Akcenat djelovanja ženske sekcije biće u sljedećim oblastima - sekundarna proizvodnja, odnosno, proizvodnja finalnih proizvoda od jagodičastog voća i ljekovitog bilja (sokovi, džemovi, marmelade, čajevi, razni melemi, specijalna pakovanja svježeg i sušenog voća i drugo), ekologija i zaštita životne sredine.
Direktori kooperative "Red Gold" Ismet Osmani i "Mjedra e Kosovës" Kujtim Lepaja su se u načelu dogovorili o daljim koracima saradnje i pomoći sekciji žena, prije svega u obuci, studijskim posjetama, angažovanju eksperata domaćih i stranih na stručnoj pomoći, lobiranju kod donatora za kompletiranje opreme i mašina i drugo.