U napadu učestvovalo više osoba.

Sinoć oko 22 sati Policija Kosova dobila je informaciju da je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Policije Kosova, odnosno patrolu Pogranične policije u reonu sela Banje, u opštini Zubin Potok. Povređenih nije bilo, pričinjenja je materijalna šteta na policijskom vozilu.

"Sve uviđajne ekipe Policije Kosova iz regiona Sjever-Mitrovica izvršile su uviđaj, koji će biti nastavljen i u toku dana, uviđaj sinoć nije završen zbog loših vremenskih uslova. O ovom slučaju obavješten je javni tužilac koji je pokrenuo slučaj. Za sada nema osumnjičenih i ovo su prve preliminarne informacije sa kojima raspolažemo kada je u pitanju incident koji se dogodio", rekao je za RTK2 Besim Hoti, zamjenik komadira Policije Kosova za region Sjever.

Vozilo Granične policije Kosova izrešetale su nepoznate osobe u selu Banje kod Zubinog Potoka, i, srećom, nema povređenih.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 22 sata dok je patrola obilazila "zelenu liniju", navode u Policiji Kosova.

"'Zelena linija' je šuma uz jezero Gazivode. Granična policija redovno obilazi taj dio opštine Zubin Potok. Tako je bilo i sinoć kada je pucano na pripadnike Granične policije Kosova", rekao je izvor.

On dodaje da je automobil izrešetan s više strana, što ukazuje da je u napadu na pripadnike Granične policije učestvovalo više osoba.

"Policija još nije utvrdila koliko je bilo napadača ali je sigurno da ih je bilo više", kaže sagovornik.

Identičan napad na pripadnike Granične policije Kosova dogodio se 2014. godine kada su u selu Banje kod Zubinog Potoka trojica pripadnika Granične policije teško povređena. Na njih su pucale nepoznate osobe.