Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar u vezi je s ministarkom za evropske integracije Kosova Vlorom Çitaku, tvrde frankfurtske "Vesti" podsjećajući da se pisalo o emotivnim vezama i više drugih međunarodnih zvaničnika s kosovskim Albankama.

Bivši šef UNMIK-a Mihael Steiner "povukao je nogu" i oženio se Albankom Bukurie Balaj iz Prištine, a i za druge strance koji su službovali prištinskom kaldrmom šuškalo se da su budući "kosovski zetovi", poput još jednog šefa UNMIK-a Bernara Coushnera, podsjećaju "Vesti".

Iako se tek za dvojicu diplomata na službi u Prištini potvrdilo da su saznanja o njihovim vezama s kosovskim Albankama tačna, Prištinom se ponovo širi priča o bliskosti lijepe Albanke i specijalog predstavnika EU Samuela Žbogara.

Neimenovani izvori za sajt "Vesti" kažu da se ovaj diplomata, koji na Kosovu boravi tačno godinu dana, "ne odvaja" od, ni manje ni više, nego kosovske ministarke za evropske integracije u Vladi Kosova Vlore Çitaku.

Dodaju i da se njih dvoje često mogu vidjeti zajedno na ručkovima u raznim restoranima, kao i da Žbogar umije i da svrati na večeru kod svoje koleginice koja živi u prištinskom naselju Ulpiana i da poručuju hranu iz restorana "Pishat".

Fotografi i novinari primjetili su da je ovaj dvojac i pred kamerama neuobičajeno nasmijan.

Nedavno su Vlora i njen dvadesetak godina stariji "kolega" nakon rušenja spomenika na pravoslavnom groblju u Prizrenu posjetili ovaj grad gdje ona nije skidala osmjeh sa lica i uspjela da pred kamerama nasmije inače u javnosti uzdržanog slovenačkog diplomatu, čak i kada su bili u dvorištu spaljene crkve, primjećuju "Vesti".

U posjeti gradonačelniku Prizrena, zajedno su sjedili na kožnom dvosjedu.