Francuski šef diplomatije Bernard Kouchner nazvao je ludakom novinara “Glasa Amerike“ Budimira Ničića jer ga je pitao za stav o trgovini organima na Kosovu.

Na kraju posjete Kosovu, na pitanje da prokomentariše postojanje takozvane “žute kuće” u Albaniji, kao tvrdnje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba, koje su ga optužile da je učestvovao u trgovini ljudskim organima, Bernard Kouchner je ironično odgovorio da o tome ništa ne zna.

Francuski ministar se nasmijao i rekao: "Vi ste dakle bolesni. Vi ste ludi, nemojte govoriti takve gluposti". Kouchner je dodao da ne može da vjeruje da mu neko postavlja, kako je ocjenio, takvo nebulozno pitanje.

"Šta je to žuta kuća? Zašto žuta? Gospodine, trebalo bi da odete na kontrolu kod ljekara. Ljudi koji tako nešto pričaju su propalice i ubice".

Poslije toga, posjetio je Dom zdravlja u Gračanici, gdje je razgovarao sa direktorkom Radom Trajković.

Govoreći o kosovskim Srbima, Kouchner je naveo da oni treba da budu građani Kosova, kao i svi ostali.

"Ne smije da bude nikakve diskriminacije. To je ono što i Vlada Kosova traži. Međutim, taj proces je još u toku. Posljednji put kada sam bio u Gračanici, za Srbe je bilo veoma teško da putuju, a sada je, međutim, bolje iako još nije perfektno, ali se situacija poboljšava", rekao je Kouchner.