Želite preurediti svoju dosadnu spavaću sobu u sobu kakvu ste uvijek željeli? Obucite radnu odjeću i bacite se na posao, jer ćete uz ovih nekoliko savjeta i malo dobre volje ubrzo imati sobu iz snova. Možete pozvati i prijateljice u pomoć i tako radne akcije pretvoriti u ugodno druženje i zabavu.

Odaberite temu

Odabir teme za vašu sobu neka bude nit vodilja prema kojoj ćete urediti svoj mali raj. Prema njoj ćete odrediti boju zidova, namještaj, detalje.

Plan

Plan će vam biti od velike koristi, posebno ako imate financijska ograničenja. Stavite na papir sve promjene koje želite napraviti u vašoj sobi i približnu cijenu. Tako ćete znati što možete kupiti, a gdje ćete morati preurediti stare stvari kako biste uštedjeli novac.

Boja

Odaberite boju za sobu koja će biti u skladu s temom. Dajte mašti na volju, jer danas je na tržištu izbor boja stvarno velik. U specijaliziranim trgovinama u trenu će vam izmiješati koju god nijansu poželite, a pri kupnji se odlučite za boju na vodenoj bazi jer nema neugodan miris i suši se u trenu, a možete je i počistiti brzo i jednostavno sa svih površina. Ako se odlučite za jarku boju pazite da ne ovlada prostorom. Obojite li zidove neka onda namještaj bude jednostavan i u nekoj neutralnoj boji ili odaberite jarki namještaj naspram neutralnih zidova. Boju uvijek možete istaknuti detaljima, što je često i najsretnije rješenje.
 
Namještaj


Ako vaš namještaj odgovara temi koju ste odabrali, imate sreće. Ako se ne uklapa u izgled koji želite postići ili je jednostavno ružan, ništa zato. Danas na tržištu postoji veliki broj presvlaka i samoljepivih dekora koji će u trenu vaš namještaj pretvoriti iz Pepeljuge u princezu pokućstva.

Dodaci


U prodajnim centrima možete pronaći veliki izbor dodataka koji će uljepšati vašu sobu. Tepih, zavjese ili sitnice kao što su svijećnjaci, luster, okviri za slike sitnice su kojima ćete sobi dati svoj osobni pečat i učiniti je pravom oazom za opuštanje.

Slike

Zidove ukrasite slikama. Ne moraju to biti umjetnička djela, samo trebate malo mašte. U trgovačkim centrima imate brojne replike umjetničkih slika, ali i slike različitih tematika. Ili uzmite fotografiju sebe, svojih prijateljica ili dečka i odnesite je u specijalizirani foto studio gdje će vašu fotografiju prenijeti na slikarsko platno i stvoriti za vas vaše osobno malo umjetničko djelo.

Staro za novo


Ako imate komade namještaja, lampu ili vazu za koji su vam dragi, ali se izgledom ne uklapaju u vaš novi koncept nemojte ih bacati. Jednostavno ih uskladite sa svojim potrebama. Uz pomoć malo boje, spreja, samoljepive folije ili zgodnih navlaka možete učiniti čuda. Isprobajte tehnike “decoupage” i “shabby chick” i u trenu ćete od neugledne komode dobiti stilski komad namještaja.

I zapamtite, pogreške ne postoje. Prepustite se svojoj mašti i probudite kreativca u sebi i budite sigurni da će vas rezultati oduševiti.