Posebna radost u životu Bošnjaka je svečanost "Hatma dova" i ona je kroz vrijeme našla mjesto u njihovoj tradiciji, koja je posebno izražena u Gornjem Ljubinju kod Prizrena gdje je danas 25 polaznika vjerske obuke, 15 dječaka i 10 djevojčica, izučilo "Hatma dovu".

Ovo je peta generacija koja je vjersku obuku završila kod imama Fatmira ef. Sezairija od kada je imam u ovom najvećem selu u Župi.
Postignutim znanjem polaznika, lijepim i tečnim učenjm Kur'ana, svi prisutni su bili oduševljeni, a program je bio prožet i učenjem ilahija.
Pored  prisutnih džematlija ovu svečanost su svojim dolaskom uveličali skoro svi imami iz Župe i Podgore i predstavnici Islamske zajednice u Prizrenu.
Sudionici današnje lijepe priče, koji su sa obukom krenuli 2011. godine su: Denis Rama, Armin Osmanagić, Bahro Fazli, Damir Mahmuti, Hilmo Kasi, Behmen Meta, Hanis Bajrami, Miralem Kasi, Ismailj Meta, Adel Fazli, Semir Šaipi, Sanel Šaipi, Omer Limanović, Damir Fazli, Salko Kurešepi, Šejla Šaipi, Anifa Ljimani, Elmedina Šaipi, Selmina Kasi, Amina Osmani, Adelisa Fazliji, Šejla Hodža, Lejla Destanović, Ajla Redžepović, Sabina Šabani.