Donirao organ i spasio joj život

Mnogi se bračni parovi zavjetuju da će brinuti jedno za drugo u dobru i zlu, u bolesti i u zdravlju, no većina, srećom, nema prilike testirati čvrstoću svojih obećanja. Donna i Karl Ferris nisu izbjegli to iskušenje.

Donni su nakon dugotrajne bolesti otkazala oba bubrega i liječnici su joj dali samo četiri sata života, piše Daily Mail. Donora nije bilo – njeni roditelji su se testirali, no oboje nisu bili pogodni donatori zbog svog zdravstvenog stanja.
Tada se, gotovo iz očaja, ponudio njen suprug Karl. Bilo je potrebno praktički čudo, a ono se i dogodilo – pokazalo se da je Karl kompatibilan donor. Ni tada brige nisu bile gotove jer je postojalo 50 posto šanse da joj tijelo odbaci novi organ, no to se nije dogodilo i Donna se danas oporavlja.
"Uvijek smo se šalili da će mi Karl jednog dana spasiti život na neki način, a sada se to i ostvarilo", rekla je Donna. Taj je događaj učinio njihovu vezu čvršćom nego ikada i sada imaju još planova: "Jedna od stvari koju bismo sada željeli učiniti jest imati porodicu. Liječnici su mi rekli da za 12 mjeseci možemo početi raditi na dobivanju djeteta", otkriva Donna.
Karl kaže da ni u jednom trenutku nije oklijevao kada je saznao da njegov bubreg odgovara Donni. Ne smatra da je to posebna hrabrost, što mu mnogi govore – samo je htio spasiti ženu koju voli.