KAKAV PROVOD

Preslatka obitelj medvjeda u Monroviji, nedaleko od Los Angelesa, ušetala je ovog tjedna u dvorište obiteljske kuće i odlučila tamo provesti poslijepodne.

Veliki se medvjed u jednom trenutku dosjetio kako bi bilo korisno rashladiti se pa je uskočio u bazen i plivao dok su ga dva mladunca znatiželjno promatrala i trčkarala po dvorištu. Neko su vrijeme proveli penjući se po drvetu, dok je odrasli medvjed obišao i balkon.

Vlasnik kuće Rick Martinez rekao je za The Guardian da je čuo buku u dvorištu dok je ručao.

"Jedno od mladunaca pokušalo je proći kroz zatvorena staklena vrata", kaže i dodaje da su ovi mladunci bili najmlađi koje je dosad vidio jer ovo nije prvi put da su Martinezovo dvorište okupirali medvjedi.

Naime, njegova se kuća nalazi na samom rubu šume pa njegovu obitelj često posjećuju divlje životinje. Prvi put su medvjede u dvorištu primijetili nedugo nakon useljenja u studenom 2022., i od tada se divlje zvijeri vraćaju.

Martinez kaže da su se u početku bojali medvjeda, no onda su shvatili da im je njihovo dvorište samo usputna stanica u kojoj se ne zadržavaju dugo. Drže se podalje ljudi i, tvrdi Martinez, ako vide čovjeka okrenu se i odu. Zato on i njegova obitelj ne uznemiravaju medvjede već ih samo promatraju kroz prozor.

"Istražuju posjed, ponekad odlaze u bazen ili se igraju s igračkama u dvorištu, kaže Martinez.