Šanse su bile 1:1.000.000

Kada su Abigail i Richard saznali da će dobiti blizance, liječnik im je rekao da postoji šansa jedan naprema milion da im djeca budu različite rase. Nisu vjerovali...

Kada su došli na svijet, nije bilo dileme da su Bobby i Riley George blizanci rođeni u razmaku od 30 minuta. No četiri godine kasnije, dječaci ne mogu biti različitiji više nego što jesu – Bobby je svijetle puti i ima plavu kosu, dok njegov brat blizanac ima tamnu put i smeđu kosu.

Njihova majka Abigail Tongue (22) je bjelkinja, a otac Richard George (26) je mulat.

Kada su saznali da će postati roditelji blizanaca, liječnik im je odmah rekao kako postoji šansa od jedan naprema milion da im djeca budu različite rase. Nakon poroda dječaci su izgledali identično, no već nakon mjesec i pol jednome je koža počela svijetliti, a drugome tamniti.

– Dok je Abigail bila trudna zezali smo se kako bi nam djeca mogla biti različitih rasa, no nismo vjerovali da bi to stvarno moglo biti tako – rekao je Richard. Roditelji kažu kako ih na ulici čudno promatraju, a Abigail je neugodno jer ljudi uglavnom insinuiraju da je ”sigurno imala ljubavnika”. Londončani Abigail i Richard imaju i kći koja je mulatkinja.

– Posebna smo porodica i naši dječaci to znaju. Liječnici kažu da smo jedni na milion i imaju pravo – rekla je Abigail, piše Sunday People.

/24sata.hr/