Medicinsku zajednicu ostavila u čudu

Ruby Graupera-Cassimiro iz Floride, koja je rodila zdravu bebu, napokon je kod kuće i to nešto manje od mjesec dana nakon što je preživjela bez pulsa čak 45 minuta.

Ova komplikacija pojavila se nakon uredno izvršenog carskog reza, kad je plodna voda ušla u ženin krvotok i srce te stvorila vakuum koji je zaustavio cirkulaciju. Ovakva stanja često završe smrtnim ishodom.
Glasnogovornik bolnice Boca Raton Regional Hospital, u kojoj se sve dogodilo 23. septembra ove godine, Thomas Chakurda, izjavio je kako je medicinska ekipa tri sata intenzivno radila na popravljanju stanja ove 40-godišnjakinje.
Kad su odlučili da nema više smisla oživljavati je i kad su se pripremali proglasiti njezinu smrt, na monitoru se pojavio puls. Unatoč tome što pulsa nije bilo 45 minuta žena je prošla bez oštećenja mozga.
- Ona je spontano oživjela baš u trenutku kad smo namjeravali proglasiti vrijeme smrti, rekao je Chakurda te dodao kako se ovdje radi o dva čuda - prvo je njezino spontano oživljavanje, a drugo je činjenica kako unatoč 45 minuta bez pulsa i kisika, njezin mozak nije oštećen, prenosi Dnevnik.hr.
Ruby je danas zdrava žena. Liječnici nemaju objašnjenje za njezin oporavak. Ovaj slučaj zovu "božanskom providnošću".