Iznenadite voljenu osobu

U posljednjih nekoliko godina mnogi običaji koji se proslavljaju u mnogim državama zapadne Evrope zaživjeli su i na balkanskim prostorima. Jedan od njih je i "Valentines day", odnosno dan svetog Walentina koji se proslavlja svakog 14. februara u godini.

Inače priča o tom datumu počinje u trećem vijeku kada je sveštenik Valentin kada je u tadašnjem Rimu imperator zabranio brak svojim potencionalnim vojnicima. Valentin je uvidio ovu nepravdu tako da je uprkos zabrani tajno vjenčavao mlade zaljubljene parove.
Kada je imperator Klaudije čuo za to naredio je da se Walentin ubije. Postoji još mnogo priča o toj, prije svega, romantičnoj figuri u historiji no ni za jednu verziju se ne može reći da je istinita. No taj dan ima svoje čari, jer se taj dan provodi uz voljenu osobu. 
Danas su ulice Prizrena bile pune šetaca i  kupaca, pretežno muškaraca kao i  prodavaca koji su nudili i  prodavali svoje proizvode na improvizovanim štandovima kako bi privukli mušterije. Prodavalo se cvijeće, prsteni, razni parfemi, lutke i sl., po vrlo pristupacnim cijenama.
Mnogi će naši sugrađani noć provesti sa svojom voljenom osobom u restoranima, kafićima, diskotekama te tako proslaviti ovaj dan u stilu dočeka novogodišnje noći, sa puno hrane, pića i dobre muzike. 
Večeras će povodom Dana zaljubljenih u kafiću "Backstage" prisutne zabavljati "ADO" bend i pjevač Migdat, dok će u noćnom klubu "Up club" gostovati Selhan Alija sa svojim bendom, gdje bošnjačka omladina može proslaviti ovaj dan uz već dobro poznatu muziku. 
Redakcija info-ks net svim zaljubljenima želi sretan Dan zaljubljenih!