Ovako to izgleda

Naoružana policija dojurila je u jednu kuću u Velikoj Britaniji nakon što je dobila dojavu o tome da se unutra nalazi čovjek sa minobacačem, da bi se ispostavilo da je riječ o figurici akcionog heroja.

Policija naoružana automatskim pušakama provalila je u kuću Jana Driskola (43) nakon što je na Facebook-u objavio novu profilnu sliku. 
Na njoj je bila plastična figura akcionog heroja Action Man-a u čijoj se pozadini nalazila igračka minobacač svega 15 centimetara visine. 
Iako je pored nje bio daljinski upravljač koji je jasno upućivao na njene dimenzije, to nisu primijetili ni osoba koja je prijavila Driskola, a ni policajci. 
Driskol je rekao da mu se policja izvinila nakon što im je pokazao figuricu. 
“Bio sam u šoku. Bilo je potpuno ludo. Petorica policajaca pojavila su se u oklopnim vozilima, pokazala mi nalog za pretres i dobro sam prošao što mi nisu potpuno razvalili vrata”, kaže on. 
Policija u Gločesteru ubrzo se i javno izvinila. 
“Informacija koju smo dobili je bila dobronamjerna, kao i naši dalji postupci. Sigurni smo da društvo više želi da mi reagujemo brzo na ovakve slučajeve. Policajci koji su reagovali na ovu dojavu bili su srećni što niko nije ugrožen”.