Svakodnevno možete čuti poznate imena poznatih brendova kao što su Coca Cola, Amazon, Lego, Nike i Adobe.

Njihova imena prepoznatljiva su u cijelom svijetu, no znate li kako su ta imena nastala? Portal Bored Panda napravio je listu slavnih preduzeća te objasnio kako su njihova imena nastala. Tako je, primjerice, Lego dobio ime spojem riječi "Leg Godt" što prevedeno s danskog znači "Igraj dobro". 7Eleven označava produžene radne sate uvedene 1946. - radilo se od sedam ujutro do 23 sata.

Naziv Adidas nastao je spajanjem imena i prezimena osnivača preduzeća. Adolf Dassler spojio je prva tri slova svog imena i prezimena te je tako nastao Adidas. Audi je nastao kada je osnivač preduzeća August Horch preveo svoje ime na latinski, a ono otprilike znači "slušaj". Canon je ime dobio prema budističkom božanstvu, a tvrtka se prvo nazivala Kwanon te je 1935. godine ime promijenjeno u Canon kako bi se bolje prihvatio u cijelom svijetu.

Coca Cola je dobila ime prema lišću i lješnjacima koji su u osnovi okusa ovog pića. Nike je naziv dobio prema grčkoj božici pobjede. Nikon je zapravo skraćenica od Nipponm Kogaku. Pepsi je naziv dobio prema enzimu pepsin. Volkswagen prevedeno s njemačkog znači narodni automobil pa je jasno otkud taj naziv.