Nevjerovatna priča dolazi iz Bugarske. Trogodišnja djevojčica preživjela je pad s 8. sprata zgrade u Bugarskoj, a liječnici su potvrdili da nije zadobila niti jednu težu tjelesnu povredu te da se osjeća odlično.

Djevojčica se igrala loptom na balkonu u stanu na 8. spratu zgrade u Pazard-zhiku, kada joj se lopta otkotrljala i pala s terase. Nestašna je trogodišnjakinja počela trčati za loptom te je pala preko ograde balkona.

"Ovo je pravo čudo. Djevojčica je prilikom pada udarila u nekoliko balkona, što joj je na kraju spasilo život jer je ublažilo udarac u tlo. Zadobila je samo manju ogrebotinu na glavi", izjavila je direktorica bolnice u Pazard-zhiku Elena Sluncheva.

Kako prenosi Index, trogodišnjakinja je zadržana u bolnici na promatranju te se očekuje da će ju kroz sljedećih nekoliko dana pustiti kući.

Čini se da je ova zgrada u posljednjih nekoliko dana donosila nesreće svojim stanovnicima. Protekle sedmice jedna se 20-godišnjakinja spotaknula i pala dok je prala prozore svog stana na 3. spratu. Zadobila je teške povrede kralježnice i nalazi se na liječenju.