Najveća lutrija u historiji SAD-a završila je jutros. Sretnik iz savezne države Maryland slavit će ovog vikenda osvojenih 640 miliona dolara, piše CNN.

U Mega Millionsu još uvijek čekaju da se javi još potencijalnih dobitnika jackpota. Dobitni brojevi bili su 2, 4, 23, 38, 46 i dopunski broj 23. Glasnogovornik lutrije izjavio je da je prodano 29 listića u kojima je pogođeno 5 od šest brojeva. Svi oni koji su pogodili te brojeve dobit će oko 130 hiljada dolara.

Najviši iznos, koji se dijeli na lutriji, u historiji SAD-a, uzrokovao je redove u radnjama. Prodani su milioni srećki, a Amerikanci su nekoliko dana sanjarili o osvajanju dobitka. Kroz svega par dana, dobitni iznos povećao se s 540 na 640 miliona dolara. Šanse za osvajanje jackpota bile si 176 miliona prema jedan, što znači da je osoba imala veću šansu da je udari grom, prenosi index.

Iako bi sada svi htjeli biti u koži vlasnika 640 miliona dolara, prema riječima psihologa Scotta Bee, novac neće riješiti probleme. "Da, novac rješava jedan problem, no stvara milione drugih. Iako ljudi nemaju skoro nikakve šanse za dobitak, ipak uplaćuju taj novac. Ako ih to čini sretnima, zašto ne?", izjavio je psiholog.