Povodom početka emitiranja serije Vanzemaljska invazija: Jesmo li spremni?, MSNBC je ugostio fizičara Michija Kakua, koji je iznio neka zanimljiva razmišljanja.

Michio Kaku sudjelovao je u stvaranju serije kao savjetnik, a u emisiji u kojoj je gostovao pokušao je ukratko objasniti neke pretpostavke koje ima o mogućoj invaziji.

Kaku smatra da će većina vanzemaljskih civilizacija na koje naiđemo, ako to uopšte bude slučaj, biti miroljubiva i napredna. Ipak, vjeruje da se treba pripremiti i za najgore, odnosno da treba razviti strategiju za obračunavanje s neprijateljski raspoloženim civilizacijama ili pojedincima.

Uzevši u obzir da vanzemaljci mogu biti i milionima godina razvijeniji od nas, Kaku smatra da ne možemo razviti tajno oružje koje će nam garantirati pobjedu, nego da se možemo braniti jedino učenjem i istraživanjem napredne tehnologije s kojom ćemo biti suočeni.

Varvari su primjer takvog načina ratovanja, kaže. Uspješno su usvojili naprednu tehnologiju Rimskog Carstva protiv kojeg su ratovali.

Razmišljanja fizičara koji smatra da je vjerojatnost invazije jako mala, ali da svejedno treba biti oprezan, možete pogledati ovdje: