William "Bud 'Post osvojio je 16,2 miliona dolarana lutriji u Pennsylvaniji 1988., ali sada živi na ivici egzistencije iščekujući novac sa biroa. "Volio bih da se ovo nikada nije dogodilo. To je najstrašnija noćna mora", kaže Post.

Njegova majka je umrla kad je imao 8 godina, a otac ga je kasnije poslao u sirotište. Većina života proveo je kao skitnica.

Na dan kada je kupio svoj pobjednički tiket na bankovnom računu je imao 2,46 dolara. Založio je svoj prsten, kod svoje gazdarice, za 40$. Za gotovinu koju mu je dala Ann Karpik, njegova gazdarica i povremena djevojka, kupio je 40 tiketa državne lutrije. Jedan je bio dobitni u znosu od 16,2 miliona dolara.

Od tog trenutka po riječima gospodina Posta kreće njegova nočna mora. Bivša djevojka ga je tužila za učešće u dijelu njegovog dobitke. To nije bila jedina tužba. Brat je uhapšen jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije nadajući se da će
naslijediti dio dobitka. Ostala braća i sestre su mu dosađivali dok nije pristao investirati u automobile, njihove poslovne ideje i restoran u Sarasoti, Florida. Post je čak proveo neko vrijeme u zatvoru zbog oružanog napada tj. pucanja iznad glave inkasatora (opomene za dugove). Čak je i godinu dana, bio milion dolara u dugovima.

Post je priznao da je bio i bezbrižan i lud, pokušavajući ugoditi svojoj porodici i bližnjima. On je na kraju proglasio stečaj zbog finansijskih problema. Sada živi mirno sa 450 dolara mjesečno i sa markicama za hranu."Umoran sam, ja sam starac sa vise od 65 godina, i skoro sam imao ozbiljnu operaciju na srcu. Loto dobitak mi ništa ne znači ", rekao je Post.