Agatha Christie i njen suprug Archie verovatno su među prvim stanovnicima Velike Britanije naučili da surfuju na dasci, piše u istraživanju Pita Robinsona iz britanskog muzeja posvećenog surfovanju.

Osim uzbudljivih zapleta u svojim romanima, kraljica krimića voljela je adrenalin i u privatnom životu. Prema pisanju Gardijana, zajedno sa svojim suprugom, Agatha je tako reći pionirka jahanja na talasima u toj zemlji.
 
U vrjeme kad su njeni savremenici ispijali koktele i čajeve u Blajtiju, a dame štitile kožu od sunca i skrivale se u hladu, Christie je savladavala surferske vještine i naučila kako da se bori protiv opekotina od sunca.

Do ovih saznanja je došao Pit Robinson, osnivač britanskog muzeja posvećenog surfovanju (Museum of British Surfing). Robinson tvrdi da su supružnici Christie bili među prvim stanovnicima Velike Britanije koji su savladali surfovanje u stojećem položaju. Da bi zaštitili noge, nosili su obuću napravljenu od tanke kože.
 
Surfovali su obalama Australije, Novog Zelanda i Havaja, a književnica je oduševljeno pisala o daskama iz severne Afrike, koje su napravljene od tankog drva i lake za nošenje.
 
U svom dnevniku ona je čak zapisala i ovo: ‘Postala sam ekspert – barem iz perspektive Evropljana – trijumfovala sam kad sam održala ravnotežu i vratila se do obale u stojećem položaju.‘
 
Nova saznanja otkrivaju sasvim nov aspekt života slavne književnice i prikazuju je kao strastvenu sportistkinju i zaljubljenicu u more.