Nakon trogodišnjeg liječenja neplodnosti i nastojanja da zatrudni sa svojim suprugom Todom, Džulija Grovenberg (33) iz Fort Smita u Arkanzasu zatrudnila je dva puta u roku od dvije nedjelje, i istovremeno rodila dvije bebe koje nisu blizanci.

Ovakav fenomen, koji se medicinskim rječnikom naziva “superfetacija”, a ogleda se u tome da žena koja je već u drugom stanju ponovo ostane trudna sa još jednim djetetom, do sada je zabiljeležen samo 11 puta u cijelom svijetu.

Mada su žarko željeli sopstveno dijete, supružnici Grovenberg su nakon trogodišnjih bezuspješnih napora već bili spremni da odustanu i da pokušaju da usvoje neko dijete iz inostranstva. U posljednjem očajničkom pokušaju ipak se desilo čudo i Džulija je zatrudnila.

Da je u pitanju zaista pravo čudo, koje se u medicinskoj praksi izuzetni rijetko sreće, doznala je, međutim, tek prilikom pregleda ultrazvukom, kada je ustanovljeno da nosi dvije bebe različite starosti, začete u razlilčito vrijeme i smještene u dvije zasebne posteljice.

Džulija priznaje da je u početku bila veoma uplašena, jer čak ni iskusni ljekari nisu umjeli da joj kažu šta može da očekuje, ali nakon devet mjeseci od prvog začeća uspešno se porodila carskim rezom i na svijet donijela dvije potpuno zdrave bebe, devojčicu Džilijan i dvije nedjelje “mlađeg” dječaka Hadsona.