Jedan je Britanac postavio svjetski rekord po cijeni za jedno parking mjesto, odnosno za njegovo dugogodišnje iznajmljivanje.
Neimenovani i vrlo bogati Britanac "iznajmio" je na 99 godina parking mjesto na parkiralištu u prestižnom kvartu Knightsbridge, u zapadnom dijelu Londona, za nešto više od 200.000 funti, odnosno oko 322.000 dolara! Za tu cijenu dobio je relativno "veliko parking mjesto" koje može primiti sve veličine putničkih automobila ili čak dva "minicara".

Što je još zanimljivije, cijena od 200.000 funti zapravo predstavlja iznajmljivanje ovog parking mjesta samo za prvih devet godina, dok će za preostalih 90 godine svake godine za iznajmljivanje plaćati 710 funti, odnosno oko 1150 dolara.

Međutim, stručnjaci se slažu da je ovakva investicija na kraju ipak vrlo profitabilna.

"Ako je to njegovo parking mjesto u narednih 99 godina i ako i tada bude automobila, prosječna cijena jednog sata parkiranja koju će platiti biće samo 0,33 funte. Ako to usporedimo sa jednim satom parkiranja u području Knightsbridgea, cijene je gotovo 10 puta skuplja", kazao je neimenovani londonski stručnjak za saobraćaj.