Kinez je naprosto šokirao svoje kolege kada se na poslu pojavio u oklopu Iron Mana kojeg je sam napravio.

Qang Wang (25) iz Šangaja, koji radi za jednu od vodećih kineskih telekomunikacijskih kompanija, obukao je oklop Iron Mana težak 50 kg i došao na posao. Njegove kolege nisu mogle vjerovati svojim očima. Prije toga se pokazao i javnosti hodajući ulicama kineskog grada.

Kada je Wang pokušao ući u zgradu kompanije za koju radi, član osiguranja ga je zaustavio i zatražio da skine oklop.

"Upozoren sam da se moj potez neće svidjeti direktorima, te da to nije dobro za imidž kompanije. Želio sam prošetati prostorijama u kojim rade moje kolege, a nakon toga izaći na ulicu", dodao je Wang.

No, iako je to bilo potpuno neočekivano, direktori kompanije su dopustili Wangu da uđe u radne prostorije, gdje se pokazao svojim kolegama.

"Kada su me vidjeli u oklopu Iron Mana, kolege su se doslovno šokirale. Neki od njih su počeli da vrište", rekao je Wang.

Wang je rekao da je nakon toga dobio veliki broj SMS-ova mnogih žena, od kojih je jedna željela postati njegova djevojka.

"Žene mi govore da sam kreativan, te da me žele. Volim film o Iron Manu. Tako sam dobio ideju da sam napravim njegov oklop", kazao je Wang.

Osnovni materijal od kojeg je oklop napravljen je EVO pjena zalijepljena na aluminijski okvir. Wang je koristio i žice i cijevi kako bi napravio ovu impresivnu kreaciju.