Bebi u dobi od 16 nedjelja srce je radilo prebrzo nakon rođenja, a liječnici su, ako bi smirili tahikardiju, dječačiću spustili temperaturu tijela na 33,4 stupnjeva Celzijusovih. Poduhvat je bio uspješan.

Nakon zahtjevne operacije velike rupe na srcu, Finleyu Burtonu iz Newcastlea liječnici su na četiri dana spustili su temperaturu tijela na 33,4 stupnjeva Celzijusovih. Dječačić u dobi od 16 sedmica se nakon toga sasvim normalno oporavio.

'Bilo je to veoma zastrašujuće. Mislili smo da ćemo ga izgubiti. Srce mu je kucalo veoma brzo i molili smo se da preživi’, rekla je njegova majka Donna Link - Emery.

Donna i njezin partner Aaron Burton (31) odveli su Finleya kod liječnika s deset sedmica jer nije dobivao na težini i teško je disao.


Finely Burton i majka Donna (Foto: Daily Mail)

Liječnici su otkrili da ima rupu na srcu, te su ga operirali već sljedeći dan. Nakon što mu se stanje zakompliciralo stavili su ga u malu vrećicu i oko njega je cirkulirao vazduh. Liječnici su se iznenadili što je preživio spuštanje temperature kako bi se smitila tahikardija.

Mališan je nakon 12 dana pušten kući, a britanski Daily Mail piše da se jako dobro oporavlja, te da je dobio na težini.