IMA 14 GODINA

Ova 14-godišnjakinja iz Ujedinjenog Kraljevstva je najgipkija djevojčica na svijetu, tvrde strani mediji. A da je stvarno tako, uvjerili smo se poslije svega nekoliko njenih objava.

Izvesti stoj na rukama pokazuje gimnastičku spretnost, no biti u stanju izvesti neke pokrete je nevjerovatan podvig.

Liberty Barros može upravo to, savijati svoje tijelo u oblike od kojih vam se zavrti u glavi, a svoj talent otkrila je sasvim slučajno.

"Prije nekoliko godina gledala sam na YouTubeu neke zaista fleksibilne ljude te sam i sama htjela isprobati neke pokrete. Izgledalo je cool i zabavno", ispričala je mlada kontorcionistica, odnosno - osoba sa ekstremnom fleksibilinosti.

Dobila je nadimak "Elastigirl" po liku iz Pixarovog filma "The Incredibles".

Prilikom gledanja Rihanninog spota za pjesmu "Umbrella", Liberty je pokušala oponašati te pokrete, a onda shvatila da ih izvodi sa potpunom lakoćom.

"Bio je jako čudan osjećaj na početku. Gledala sam kontorcioniste kako se uvijaju u razne položaje, a ja sam to mogla učiniti sasvim prirodno", prisjetila se ona.

Otkako je otkrila svoj talenat odlučila je da ga iskoristi, zajedno sa cirkusima putovala je svijetom nastupajući na Tajlandu, u Maleziji, Portugalu te Hollywoodu.

Njeni roditelji Raam i Elisette bili su zapanjeni kćerkinom sposobnosti.

"Doktorima nije jasno zbog čega je njeno tijelo tako savitljivo. Liberty je zaista posebna", rekao je njen otac.

Liberty na svom Instagramu često dijeli objave u kojima pokazuje svoje performanse, a uprkos svom talentu, ostala je prizemljena djevojčica.

"Bilo je jako zabavno nastupati na svim tim mjestima. Volim da putujem, ali nisam u prilici da to stalno radim zbog uobičajenih aktivnosti kod kuće", zaključila je.