I DALJE OPTIMISTIČNA

Četrdesetogodišnja Afrikanka iznenadila je društvene mreže svojom porodičnom pričom. Ima 44 djece i to sa jednim suprugom. Da kuriozitet bude veći ova hrabra žena odgaja svoju djecu kao samohrana majka.

Marijam Nabatanzi iz ruralnog dijela Ugande trenutno drži rekord kao žena sa najviše djece koju je rodila jedna žena. Sa svojih 40 godina rodila je 44 djece u 15 porođaja, od kojih je 38 preživjelo djetinjstvo i danas je živo. Udala se sa 12 godina i počela da se rađa sa 13 godina. Sa mužem je živjela u braku više od 20 godina, a onda ju je on napustio.

Trenutno se bori za egzistenciju u teškim materijalnim uslovima kao samohrana majka. Ipak, i pored teške svakodnevice i svih iskušenja sa kojima se suočavala ova hrabra žena i dalje je optimistična. U braku je proživljavala dosta neprijatnosti i nasilja od svog bivšeg muža pa priznaje da joj je trenutak njegovog napuštanja porodice dobro došao. Sada živi mirno i povučeno sa djecom u rodnom mjestu Kasavo. Njen jedini izazov je da prehrani djecu, plati školarinu, ljekove kada se neko od njih razboli i održi opšte porodično blagostanje.

Samohrana majka je trenutno ostavljena da sama brine o 38 djece – jer njih šestoro nažalost nije preživjelo. Jedan humani Arapin obezbijedio je krevete na sprat za djecu, ali mama Marijam najvećim uspjehom ističe činjenicu da je uspjela da svu svoju djecu upiše u školu. Uz osmijeh na licu, ova snažna žena otkrila je da su joj ljekari rekli da je veoma plodna i da je to doprinijelo njenom velikom “bejbi bumu”.

Zanimljivo je da je samo jednom rodila jedno dijete, svi ostali su bili blizanci, trojke i četvorke. “Mama Uganda” kako je još zovu, rodila je 22 dječaka i 16 djevojčica koji su još živi. Njenih ukupno 44 porođaja su bili blizanci 4 puta, trojke 5 puta i četvorke 5 puta pored jednog porođaja.