Zavodljive Albanke

Britanska pjevačica kosovskih korijena Rita Ora i američka muzička senzacija Bebe Rexha, čiji su roditelji Albanci iz Makedonije, bile su među najzapaženijim gostima na dodjeli iHeart Radio Music Awards održanoj u kalifornijskom Inglewoodu.

Zavodljiva Bebe, pravim imenom Bleta Rexha, u pripijenoj haljini koja je naglasila njezinu figuru, zadivila je mnoge na dodjeli  iHeart Radio Music Awardsa.

Naime, ova atraktivna  Albanka porijeklom iz Makedonije, je danas priznata hitmejkerica koja je napisala zavidan broj uspješnih pjesama i ostvarila saradnje s velikim imenima kao što su Nicki Minaj, David Guetta, Iggy Azalea, Nick Jonas, Afrojack, Pitbull, Selena Gomez, Martin Garrix...

Ništa manje zapažena nije bila ni Rita Ora, koja također često ističe svoje korijene pa je nedavno nastupila na proslavi 10 godina nezavisnosti Kosova, odakle se kao beba preselila s roditeljima u London.

"Ponosna sam na sebe što sam prva osoba koja je pjevala na Kosovu nakon proglašenja nezavisnosti i nadam se da je pred našom malom zemljom svjetlija budućnost", kazala je tad Rita, a pokazala je i orden koji je dobila od predsjednika Kosova Hashima Thacija.