IZDANJA S MET GALE

Nedavno je održana Met Gala koja se smatra najvažnijim modnim događajem godine u svijetu, a dok smo gledali fotografije savršenih izdanja poznatih ličnosti - video objavljen na TikToku pokazuje i drugu stranu.

Dok su fotografije koje su dijelile zvijezde poput Jennifer Lopez, Gigi Hadid, Shakire i drugih djelovale savršeno, a njihova lica bez ikakvih tragova godina i bez ikakve teksture - stvarnost je puno drugačija.

Naime, video podijeljen na TikToku prikazuje stvarnu teksturu njihovih lica - počev od JLo koja djeluje mnogo starije u odnosu na obrađene fotografije s ovog događaja.

@caroline_in_thecity Replying to @Emma Julian here’s some more! Real skin texture from #metgala2024 #met2024 #themetgala #metgala ♬ In This Shirt (Violin) - Dramatic Violin
Na snimku su prikazana lica Kim Kardashian, Due Lipe, Serene Williams, Rite Ore, kao i Pamele Anderson - a zanimljivo je koliko izgledaju drugačije u odnosu na izdanja s društvenih mreža.

Gotovo sve slavne ličnosti detaljno obrađuju fotografije u Photoshopu prije objavljivanja, što itekako mijenja percepciju javnosti o izgledu koji treba biti prihvaćen.

Ovakve fotografije i snimci kože i izgleda bez photoshopa i raznih filtera su podsjetnik da savršenstvo ne postoji i da su poznate osobe, uprkos imidžu koji nastoje promovisati, ipak ljudi od krvi i mesa.