Strahovi i fobije poznatih

Kao i obični ljudi i poznate ličnosti imaju strahove od pojedinih stvari i pojava. U pitanju su razne vrste fobija od kojih se holivudske zvijezde baš boje i strepe i žestoko ih nerviraju.

Američka glumica Megan Foks mrzi papire. Kako ova ljepotica tvrdi, ona nema fobiju od toga, već osjećaj osobe koju nervira kada neko "škripi noktima po tabli". Megan kaže da kada čita neki scenario, mora da koristi plastične čaše kako bi držala papir na kome se nalazi tekst.
Njen kolega Džoni Dep se plaši klovnova. "Postoji nešto što ne štima oko njihovog obojenog lica i njihvog lažnog osmjeha. Čini mi se da iz njih vreba tama, potencijalno zlo", rekao je svojevremno ovaj holivudski glumac.
Metju Mekonahi ima više strahova. Poznati glumac plaši se automatskih vrata, i on im uopšte ne prilazi. Također, Mekonahi ne voli tunele. Tačnije, on nema strah od tunela, već se plaši kada ulazi u sam tunel.
Bili Bob Tornton se smrtno plaši antičkog nameštaja. Ovaj glumac se nikako ne oseća prijatno kada je u prostoriji u kome se nalazi nameštaj koji datira iz perioda prije 1850. godine.
Rodžer Mur, koji je nekada glumio neustrašivog agenta Džejmsa Bonda, ne može da uzme pištolj prije nego što nekontrolisano počne da trepće.
Čuveni reditelj Alfred Hičkok, koji je režirao film "Psiho", bojao se jaja, koja je baš mrzio. Da ironija bude veća, legendarni Volt Dizni, koji je nacrtao Mikija Mausa, plašio se miševa.
Neke od velikih svjetskih zvijezda šoubiznisa imale su tremu na bini, a u ovoj kategoriji nalaze se Merilin Monro, Barbra Strejsend i ser Lorens Olivije.
Po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan se plaši vode i to zbog smrti njegovog druga iz djetinjstva koji se u mladosti udavio.
Nikol Kidman plaši se leptirova. Ona je pokušala da riješi ovaj problem tako što je ušla u kavez pun ovih insekata, međutim, to nije upalilio.
Prema legendi, poznati reditelj Stiven Spilberg ima strah od insekata, dok američki biznismen Donald Tramp imao je fobiju od rukovanja.
Glumac Bela Lugoši, koji je igrao Drakulu, plašio se krvi, dok se Gustav Ajfel, tvorac Ajfelove kule, bojao visine.
Strah od letenja imale su brojne zvijezde. Glumac Toni Kertis pokušao je da se riješi ovog problema hipnozom. Letenja avionom plašio se i čuveni Elvis Prisli, ali i Džoni Keš.