Spice Girls nastavljaju bez nje

Victoria Beckham neće više nastupati sa „Spice Girls” a britanski mediji tvrde da se ostale članice spremaju da se vrate na scenu bez nje.

Modna dizajnerica je definitivno napustila bend a njene četiri koleginice - Geri Halliwell, Melanie Brown, Emma Bunton i Melanie Chisholm - navodno planiraju da naprave TV emisiju u kojoj će joj tražiti zamjenicu, tvrde neki tabloidi. 
Victorijin predstavnik za štampu potvrdio je da ova majka četvoro djece neće više nastupati. „Victoria nikada nije krila da su njeni pjevački dani gotovi, jer ima veliku porodicu i uspješan privatan biznis. Uživala je kao članica benda i svim ostalim djevojkama želi svu sreću u onome što odluče da rade”. 
”Spice Girls” su imale zapažen nastup na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu i preostale četiri pjevačice – naročito Geri – žele da i dalje budu zajedno. 
„Ostale djevojke misle da mogu još mnogo toga da ostvare i znaju da postoji veliki broj obožavatelja koji i dalje želi da ih gleda. U idealnom svijetu i Victoria bi bila dio tog plana, ali ona je odustala”, kazao je neimenovani izvor blizak bendu za „Mail Online” i dodao da, ukoliko djevojke odluče da nastave bez Victorije, neće tražiti zamjenu. 
Mel C je takođe demantovala ove tvrdnje na Twitteru: „Izgleda da su se u štampi pojavile neke vrlo čudne priče. Još nisam vidjela nijednu istinitu”. 
„Spice Girls” su postale slavne 1996. kada je njihov debi singl „Wannabe” zauzeo prvo mjesto top-lista u preko 30 zemalja. 
Geri je napustila bend 1998. a ostale četiri članice su nastavile da nastupaju do 2000. Sedam godina kasnije svih pet pjevačica se ponovo okupilo i krenulo na svjetsku turneju. 
Međutim, Victoria je u međuvremenu postala uspješna modna dizajnerica a budući da uz to podiže četvoro djece, nema više vremena da pjeva.