Razlog će vas šokirati

Ocu Britney Spears, Jamieju Spearsu, prije mjesec dana je amputirana noga te mediji prenose da nije dobro. Jamie je imao ogromnu infekciju jedne noge zbog koje je sedmicama bio u bolnici. Imao je 5 neuspješnih operacija kako bi obuzdao infekciju, ali doktori su odlučili da je jedini način za nastavak amputacija.

Britney se počela viđati s majkom Lynne Spears pa postoje nade i da će ponovno izgraditi svoj odnos s ocem. Mnogi vjeruju da, bez obzira na to šta se dogodilo, pjevačici nedostaje njen otac te da on nije ljut na nju nakon raspada bitke za skrbništvo.

Borba s alkoholizmom

"Imao je i druge bolesti i bio je potišten usred navale kritika zbog svog upravljanja skrbništvom", pišu mediji za Jamieja koji je vodio veliku bitku s alkoholizmom. Ipak, neki koji su 2007. godine bili uključeni u Britneyin život, kada se Jamie iz Louisiane preselio da se brine za svoju kćer, kažu da joj je otac možda čak i spasio život.

Nije poznato hoće li ponovna uspostava veze oca i kćeri utjecati na pravni postupak koji je trenutno u toku zbog optužbi za skrbništvo. U oktobru su američki mediji pisali da Jamie živi sa svojom najmlađom kćeri Jamie Lynn Spears u Louisiani nakon još jednog neuspješnog odlaska na odvikavanje od alkohola.

Javnosti je Jamiejeva borba s alkoholom poznata još iz knjige njegove bivše supruge Through the Storm. Zbog tog je problema živio na raznim mjestima, s raznim ljudima, ali nije se prestao boriti, iako su do sada sve bitke bile neuspješne. Navodno mu je zbog konzumacije alkohola, koja traje godinama, puklo debelo crijevo 2018. godine.

"Moj je otac bio hospitaliziran i skoro je umro. Svi smo jako zahvalni što je iz svega izašao živ, ali još je dug put pred njim", napisala je tada na X pjevačica. Britney je čak otkazala svoj drugi projekt u Las Vegasu, Domination, da bi se brinula za svog oca.

Na svojoj prvoj, jednoj od najunosnijih u historiji Las Vegasa, projektu Piece Of Me in Sin City nastupala je gotovo svake večeri četiri godine od 2013. do 2017. godine. "Posvećujem svoj fokus i energiju brizi za svoju porodicu. Imamo vrlo poseban odnos i želim biti sa svojom porodicom u ovo vrijeme baš kao što su oni uvijek bili tu za mene. Važno je uvijek svoju porodicu staviti na prvo mjesto... i to je odluka koju sam morala donijeti", tada je rekla.

Ipak u iskazu na sudu 2021., Britney je navela da ju je Jamie prisilio da kaže da je isključila Domination kako bi se brinula za njega dok je detaljno opisivala užasno zlostavljanje koje je bila prisiljena trpjeti tokom svog 13-godišnjeg skrbništva. Pjevačica je na sudu rekla da ju je otac protiv njezine volje odveo u ustanovu za mentalno zdravlje gdje nikada nije željela ići.

Ondje je bila podvrgnuta ekstremnim metodama liječenja koje se koriste za osobe s teškim mentalnim problemima. Otac joj je na tu temu postavio veliki ultimatum - ako ikada ospori opciju liječenja koju je odabrao, gubi bitku. Od 2021. godine, kada je istekao mandat pod skrbništvom, pjevačica nije razgovarala niti je vidjela svoga oca.

Nada za novu šansu

Ali majci Lynne je ipak dala drugu šansu. "Moja slatka mama jučer se pojavila na mojim vratima nakon tri godine", napisala je tada te je na svom Instagramu podijelila da ona i njena majka rade na rješavanju svojih nesuglasica.

Lynne je preuzela punu krivnju za razdor koji je nastao među njima, ispričavala joj se i trudi se biti dio njezina života. Lynne, Britney i njen stariji brat Bryan zajedno su proslavili 42. rođendan popularne pjevačice koji je, kako prenose mediji, bio divan trenutak za porodicu, piše Daily Mail.

U svojim memoarima The Women In Me pjevačica je progovorila o ponašanju svoje majke prema njoj na vrhuncu slave, ali i nakon što joj je postavljeno starateljstvo. Britney pokušava popraviti i svoj odnos sa sestrom koju je posjetila na snimanju njenog filma Zoey 102.

Kada već pjevačica radi na poboljšanju odnosa s majkom, bratom i sestrom, postoji vrlo izgledna nada i za pomirenje s ocem, bez obzira na to što joj je napravio. Ali ako mu možda može ona oprostiti, može li i javnost?