Loni Willison za spoljni svijet živjela je 'savršenim životom', bila je udata za bogatu holivudsku zvijezdu i krasila naslovnice fitnes magazina. Međutim, nedugo nakon savršenog života postala je beskućnica

To je uslijedilo nakon neurednog razvoda od glumca iz serije "Baywatcha" Jeremyja Jacksona koji je prije deset godina i prijavio za zloupotrebu droga i alkohola, što je ona negirala.

Loni je sada neprepoznatljiva, dok hodala ulicama pušeći cigaretu i preturajući po kantama tražeći hranu. Tragični sudbina bivšeg modela nakon što je izgubila posao i dom, te izbjegavala ponude pomoći.

Jednom je izjavila da želi izgledati što neurednije kako bi izbjegla seksualno zlostavljanje na ulici.

"Mogu da živim sama. Imam sve što mi treba upravo ovdje. Nikome nije stalo do mene i ja ne želim da ih vidim, oni ne žele da me vide", kazala je prije nekoliko godina.

Pijane svađe i navodni napad

Kada su se Loni i Jeremy vjenčali na kalifornijskoj plaži 2012. godine, obučeni u bijelo, dvojac je izgledao kao vrhunski holivudski par.

Kalifornijac Jeremy, koji sada ima 43 godinu, stekao je slavu kao Hobie Buchanan, sin spasioca Davida Hasselhoffa Mitcha, u dobi od 11 godina i igrao je tu ulogu do svoje 18. godine.

Loni, također iz Kalifornije, bila je zapanjujuća manekenka koja je krasila naslovnice fitnes časopisa u oskudnoj sportskoj odjeći i kupaćim kostimima. Uslijedila su pojavljivanja na crvenom tepihu i činilo se da su ludo zaljubljeni.

Međutim, Jeremy je već imao prošlost ovisnosti o drogama, koja je počela još u vrijeme dok je bio tinejdžer u "Baywatchu". Bio je uhapšen zbog proizvodnje metamfetamina, sa 19 godina, proveo je 90 dana u zatvoru zbog posjedovanja i završio je pet puta na rehabilitaciji.

Iako su spolja izgledali kao savršen par, slika iza zatvorenih vrata bila je manje nego ružičasta. Brak se pretvorio u svađe podstaknute alkoholom i u augustu 2014. godine policija je pozvana u njihov dom nakon što je Jeremy navodno napao Loni.


Jeremy i Loni

Kasnije je tvrdila da ju je on davio i tukao, ostavivši joj dva slomljena rebra, povrijeđen vrat i ogrebotine na licu i tijelu, ali je odlučila da ne podnese tužbu.

Par se razišao odmah nakon navodnog napada, koji je ona otkrila tek nakon što je njen bivši ušao u kuću Velikog brata godinu dana kasnije.

Međutim, to je signaliziralo početak Lonijinih problema s mentalnim zdravljem i silaznu putanju njenog života.

"Trebalo mi je više od dva mjeseca da se pravilno oporavim. Na kraju sam morala da dam otkaz kao asistent plastičnom hirurgu i nisam mogla da radim niti da se bavim nekim poslom modela. Nisam izlazila s prijateljima niti sam radila bilo šta", kazala je jednom prilikom.

Loni se konačno ponovo pojavila u oktobru 2020. godine, kopajući po kantama u blizini Venice Beacha, kako bi pronašla odjeću i hranu. Njen nekada zadivljujući izgled poharala je ovisnost.