SLAVNA PJEVAČICA

Dua Lipa je svima najpoznatija kao pjevačica, no svom popisu talenata može pridodati i impresivne vještine joge.

Ova 26-godišnja pop zvijezda objavila je kratki video svog pažljivog stoja na glavi, koji izgleda odlično i svjedok je da pjevačica već neko vrijeme prakticira jogu.

Ovo nije jedini video koji je objavila Dua Lipa u kojem pokazuje odmjerene poze joge.

Ranije je postavila serijal videosnimki i fotografija koji pokazuju njenu snagu i vještine, a čak je napravila i pozu vrane, koja uključuje balansiranje na rukama s potkoljenicama oslonjenim na nadlaktice i podignutim stopalima u zrak.

Nakon što je ušla u tu pozu, Lipa uspijeva spustiti glavu na tlo iz tog položaja i bez napora podiže obje noge kako bi prošla kroz pozu stoja na glavi.

Ovu pozu, zvanu Silamba Sisarsana, Dua radi svaki dan.

Kako kaže, ta inverzija tijela daje joj novu perspektivu.

- Preokretanje tijela isto učini i mome umu. Ta poza mi daje doslovnu i metaforičku različitu perspektivu života, dok radim na svojoj snazi, ravnoteži i fokusu – kaže pjevačica.

S obzirom na to da je riječ o pozi koja, osim snage, traži i puno fokusa, kada svu svoju koncentraciju morate usmjeriti na to da vam jezgra bude čvrsta i dah ravnomjeran, prisiljeni ste pažnju usmjeriti prema unutra, a ne na vanjske stvari što pozu čini, zapravo, idealnom za "micanje stresova" s dnevne liste.

Izvor: Faktor