Dugoočekivani modni događaj Met Gala osim glamurozne teme i ponekih modnih promašaja, ostati će zapamćen i po jednoj simpatičnoj sceni koja, od trenutka kada je snimljena, ne prestaje kružiti internetom.

Iako za glavne aktere pomalo neugodan, ali za druge vrlo simpatičan trenutak odvio se između Amerikanke Emme Chamberlain i repera Jacka Harlowa.

Dvadesetogodišnja dopisnica Voguea je na crvenom tepihu bila zadužena za intervjuisanje ljudi koji pristižu u svojim "pozlaćenim" modnim izdanjima, što je bila ovogodišnja tema ove svečane manifestacije, a jedan od njih bio je i Harlow.

Ovaj 24-godišnjak iz Kentuckyja ušetao je na Met Galu u Givenchyjevom odijelu tamno-smeđe boje, a dvojac je uskoro razmijenio par riječi.

Međutim, publici je posebno privukao pažnju završetak jednominutnog intervjua koji se završio tako što je Chamberlain rekla Harlowu "vidimo se tamo".

Harlow joj je na to odgovorio "jedva čekam, volim te, ćao", na šta mu je ona brzo uzvratila sa "volim te". Emma je u trenutku shvatila šta se desilo - da je pred kamerama vodila sasvim ležeran razgovor, zbog čega je uhvatila mala neugoda, ali i simpatičan smijeh kojeg su zabilježile kamere.

Ubrzo je ovaj trenutak počeo kružiti internetom te ga je već pregledalo preko 7 miliona ljudi, a nizali su se i komentari oduševljenih korisnika.

"Neka mi neko pomogne, bukvalno ne mogu prestati da se smijem. Volim je", jedan je od komentara.

"Ono kad ti je jezik brži od pameti, ali ti je oprošteno jer si tako sladak", komentarisao je još neko.

Osim onih koji su tvrdili da ih je osvojila Emmina reakcija te da su istu pregledali i po nekoliko puta, počeli su se nizati i razni memovi, a lice mlada dopisnice kada je shvatila šta je izgovorila mnogi su vidjeli kao ono sa "ogromnim potencijalom".

Inače, Emma i Jack relativno su novi u svijetu mode, no ovo nije prvi put da se pojavljuju na ovom događaju.