Iako mnogi muškarci tvrde da su sve žene iste, pravi poznavaoci nježnijeg pola znaju da svaka zemlja ima svoje tipične predstavnice.

Oni koji su imali priliku da proputuju svijet i upoznaju djevojke različitog mentaliteta pripremili su svojevrsni vodič za muškarce, u kojem su bez imalo ublažavanja ili preuveličavanja opisali evropske (anti)zavodnice.
 
Bosna i Hercegovina: Ovdje je teren manje-više poznat. Banjalučanke su tako savršeno ljupke, garave. Kada za djevojku kažu da je lutka, vjerovatno misle na božanstveno mile i zgodne djevojke iz grada na Vrbasu.
 
Finska: U Finskoj žive razne grupe naroda. Tamo možete sresti skandinavski tip mršave plavuše, ali i Laponke sa kojima nema zezanja, kao i razne tipove sibirskih i uralskih genetika koje gotovo i da ne možete da razlikujete od Ruskinja. Finska vam i nije nešto posebno plodno lovište, prije svega zato što su Finci prilično stidljivi, a zatim i stoga što ćete obećanu zemlju rasnih djevojaka naći nešto zapadnije, prenose nezavisne.
 
Belgija: Ova zemlja ima jednu jedinu prednost za "ribolov", a to je mješavina kultura. Tako je svevišnji uredio da najljepše djevojke uvijek imaju šaren pedigre. Ipak, sva je prilika da u kafiću ili klubu nećete lako natrčati na ljepoticu koja spaja najbolje kvalitete germanske i galske krasote.
 
Austrija: Slabo mjesto za lov. Ovdje možete nahvatati strankinje raznih sorti, ali od autentičnih Austrijanki slaba vajda. Ako niste znali, Austrija ima zabrinjavajuće staru populaciju.
 
Albanija: Ima nešto posebno u planinskim ženama. Malo gdje ima tako crne kose i tako plavih očiju. Žilave su i čvrste. Vitke su i koštunjave, mada ima ko i to voli. Spolja djeluju kao mirne i uvijek na oprezu, ali kada ih namamite u krevet, bolje bi vam bilo da ste spremni...
 
Češka: Slavu čeških djevojaka i danas pamte oni koji su u poslijeratnim vremenima studirali u Pragu, te današnji ljubitelji pornografije. Ipak, nemojte se prevariti da pomislite da češkom hodaju sve Silvija Sent do Silvije Sent. Mada mogu biti prozračnoplave i krhke, ima ih i smeđih, a odlikuje ih nekakva hladnoća za koju ćete se dobrano preznojiti dok je ne otopite.
 
Crna Gora: Crnogorke, bilo da su primorke ili brđanke, naslutićete po specifičnom svojstvu stamenosti. Bilo da su visoke ili niske, manje ili više vitke, sve ih krasi nejasan utisak da su kao isklesane, počev od istaknutih jagodica, pa do unutrašnje snage slične stijeni. Kad se na to doda patrijarhalni bućkuriš kojim su prelivene, Crnogorke liče na nuklearnu eksploziju - naprosto da ne povjeruješ da u tako krhkom tijelu može biti toliko energije. Samo za iskusne.
 
Poljska: Ah! Raj na zemlji. Poljakinje su veoma ljupke, a ima ih raznih vrsta. Imate one sjevernjačkiplave, mršave, a opet ne tako koščate kao Ruskinje. Srešćete i one tamnokose ljepotice zaobljene na tipično slovenski način, a tu su i prekrasne riđe djevojke. Ne zavaravajte se, nisu lake ženske, ali možete se nadati dobroj zabavi. Ako ne uspijete u Poljskoj, prijavite se za prijevremenu donžuansku penziju.
 
Danska: Mužjačka mitologija ih smješta u rejon skandinavskih mršuljavih plavojki, ali to nije istina. Dankinje dolaze u raznim "prelivima", od boje meda, do jarkoplave. Pomalo su sitnije od sjevernijih komšinica, pa ako ste ljubitelj hipertrofiranih grudnjaka, ovdje se nećete ovajditi. Osnovno svojstvo Dankinja jeste veselje i samosvijest. Ostanite razdragani, pokušajte da se snađete i držite fige da naletite na Grenlanđanku.
 
Francuska: Mit o Francuskinjama možda i jeste bio istinit, tamo negdje do polovine prošlog vijeka. Nema više galskih plavojki, uglavnom brinete. U zavisnosti od pokrajine do pokrajine, crte lica su im sličnije germanskim i britanskim djevojkama - čvrstih i uglastih vilica. Sva je prilika da ćete dame nježnih crta i zamamnih oblina sresti samo ako je jedan od roditelja iz Sjeverne Afrike ili Italije, u kom slučaju odmah možete da se pozdravite s prijateljima i pošaljete im dopisnicu da ste našli svoju ličnu vrstu droge.
 
Hrvatska: Djevojke iz Hrvatske "dolaze u nekoliko veličina i boja", pa se ugrubo mogu podijeliti na sitnije, Dalmatinke, i jedrije, Zagorke, već po ukusu i raspoloženju. Jedan britanski erotski spis iz 19. vijeka opisuje ih kao najvatrenije i najpoželjnije.
 
Njemačka: Ova država je nekad bila podijeljena na Zapadnu i Istočnu. S obzirom na to da je sada to velika zemlja od oko 82 miliona stanovnika, teško je opisati prosječnu Njemicu. One iz bivšeg zapadnog dijela imaju nešto uglastija lica koja će se dopasti ljubiteljima tog germanskog šarma koji se često vidi na američkim ljepoticama porijeklom iz ovih krajeva, dok su cure iz istočnog dijela naprosto božanstvene. Ipak, ono što je mnogo važnije jeste činjenica da su Njemice veoma otvorene za sve vrste veza.
 
Grčka: U Grčkoj su najljepše ruševine. Nije da nema zgodnih Grkinja, ali uglavnom djeluju kao da im se nešto dogodilo. Ukoliko baš niste zaljubljenik u mediteranski šarm, ovdje nemate šta da tražite.
 
Mađarska: Mnoge narodne pjesme opisuju vatrenost Mađarica. To je istina. Mađarice su strastvene i uglavnom znaju šta hoće i šta neće. Zanimljivo je i to da bile mršave ili malo punačkije uvijek djeluju špicasto, zašiljeno. Drugim riječima, Mađaricama se nećete mnogo radovati u prolazu, na ulici ili po dnevnom svjetlu, ali su zato u mraku neodoljive.
 
Rumunija: Bez obzira na to što je neko možda imao drugačije iskustvo, pripišite to srećnim okolnostima ili onom "izuzetku koji potvrđuje pravilo". Tek, od Rumunki nema vajde. Rumunke su cinične, imaju crni humor koji ćete teško razumjeti. Ne zanimate ih i ne zanima ih što ste zabavni i zanimljivi. Cijene modu. Ukoliko ste opako odjeveni, dobićete neku crkavicu pažnje. Obično djevojke daju znak od sebe da li im se dopadate, da li im se dopada to što radite, ali ne i Rumunke. Ćute ko zalivene i samo dobijete crveni karton, ne znate ni sami zbog čega. Hladne kao da su Ruskinje.
 
Italija: Ako idete u Italiju da biste "na'vatali" sebi jednu Moniku Beluči, odmah raspakujte kofere i otkažite rezervaciju. Italijanke su jako komplikovane, patrijarhalne, zgodne su samo utoliko što koriste prednosti civilizacije (krpice i kozmetiku). One koje nisu stidljive ili nedostupne popeće vam se na vrh glave.
 
Holandija: Prednost civilizovanog društva u kome djeca rastu slobodno najjasnije se vidi kod Holanđanki. Veoma su ljupke jer je istorija ublažila germansku strogoću, a ostavila ono nešto divno što uvijek krasi narode izmiješane genetike. Kad se tome doda da su Holanđanke veoma samosvjesne i otvorene, dobićete onu najljepšu vrstu ljubavne igre u kojoj se (ukoliko je to neophodno) granice postave na vrijeme, a ostavlja prostor beskrajnoj zavodljivosti i zabavi. Uz Holanđanke, ako i ne uspijete da ih "okrevetite" provešćete se bogovski.
 
Portugal: Sve je divno u ovoj zemlji: i fudbal, i pivo, i vino, i riba, pa i - ribe. Ne zanosite se previše. Portugalke koje viđate na televiziji i internetu odabrane su i sređene za tu priliku. Iako Portugalke možda ne možemo navesti kao primjer ljepotica, jesu slatke i vedre. Vesele su, vole zabavu i sport.
 
Rusija: Ruskinje, osim što žive u ogromnoj zemlji u kojoj ih ima raznih, uglavnom se dijele na "izvozne" i "uvozne". "Izvozne" Ruskinje su one što hoće da zapale iz Rusije. Padaju samo na Zapad, te ukoliko ne mirišete i ne izgledate kao iz Holivuda - zaboravite. "Uvozne" Ruskinje su one što im je sasvim dobro u Rusiji. S obzirom na to da su Rusi uglavnom grubijani, imate dobre prilike da prođete kao blaža varijanta. Ruskinje se uglavnom žale da ih niko ne tretira kao dame. Inače, poznate su po tome što nikad ne otkrivaju karte, pa se samo dogodi da učinite jedan pogrešan potez i tu je kraj. Nema popravnog kod Ruskinja, pa se zato dobro naoružajte svim atributima mužjaštva.
 
Irska: Postoji na ovim prostorima izvjesna opčinjenost keltskom mitomanijom. Stoga ćete se grdno razočarati ako zalutate u Irsku u namjeri da nešto "smuvate". Zgodne Irkinje nalaze se na posterima, u Holivudu ili u vlažnim snovima o riđokosoj pjegavoj. U stvarnosti, nećete ih razlikovati od Engleskinja za koje ne treba trošiti prostor.