Uticajni muzički časopis Rolling Stone izbacio je listu "500 najboljih albuma svih vremena" na kojoj američki hip-hoper Kanye West ima čak tri albuma.

Na novoj listi našla se i grupa Radiohead koja je zastupljena sa dva albuma, dok su Bruce Springsteen i Bob Dylan pojačali svoje prisustvo novim albumima.

Ukupno je pridodato 30 novih albuma, dok je isto toliko otpalo sa liste, a među pridošlicama se posebno izdvaja Kanye West čija tri albuma uvrštena - "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", "The College Dropout" i "Late Registration" koji se najbolje plasirao, dospjevši na 118. mjesto.

Među novim albumima na listi je i "Funeral" grupe Arcade Fire kao i hit album Arctic Monkeys "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not". Radiohead se pridružio ovom elitnom klubu sa albumima "Amnesiac" i "In Rainbows", a JayZ sa "The Black Album".

Nova imena na listi su i Lil’ Wayne sa "Tha Carter III" i Amy Winehouse sa već sada legendarnim albumom "Back to Black".

Beatles i dalje dominiraju u prvih deset sa čak četiri albuma - "Sgt Pepper's" na prvome mjestu, "Revolver" na trećem, "Rubber Soul" na petom, a "White Album" na desetom mjestu.

Beatlesi, Rolling Stonesi i Bob Dylan imaju po deset albuma među 500 najboljih svih vremena, a najstariji album na listi je "Antologija američke folk muzike" (The Anthology of American Folk Music) koji je objavljen daleke 1952. godine.

Kako prenosi Reuters, na listi je svega 40 albuma koji su objavljeni od 2000. do danas, a najviše, ukupno 187, je albuma iz 70-ih godina.