Monica Bellucci bez sumnje je jedna od najljepših glumica svijeta, ikona svoje, a i kasnijih generacija.

Njena bezvremenska ljepota je zaslužna za mnoge fatalne uloge u kojima se imala prilike pojaviti tokom svoje dugogodišnje karijere.

Zato smo se i mi prisjetili kako je Monica izgledala kroz desetljeća svoje karijere. I možemo potvrditi - kao da ni dana nije ostarila.

Iako se mijenjala, činila je to, i čini još uvijek, sa stilom, i u svakoj je godini života apsolutno prelijepa. To i ne čudi budući da je krasi bezvremenska ljepota i svijest o važnosti njege.

Punim imenom Monica Anna Maria Bellucci rođena je u Italiji 1964. godine, 30. septembra. Karijeru modela započela je s 13 godina, a u dvadesetima se ispisala s pravnog fakulteta kako bi potpisala ugovor s milanskom modnom agencijom.

Ranih devedesetih krenula je u glumačke vode i ostavila dubok trag brojnim filmovima, a posljedna uloga joj je vezana uz zanimljiv projekt slavne francuske draguljarske kuće Cartier. Monica tako nastupa u dvominutnom filmu pod nazivom Proslava ljubavi koji slavi ne samo ljubav, već i nostalgiju, a emocije se kanaliziraju kroz muziku, pjevanje i ples, piše 24sata.hr.

"Trebaš se voljeti i poštivati ko si, napraviti vrijeme za stvari koje su za tvoju dobrobit i ne trebaju zadovoljiti nikoga drugoga", zaključila je glumica, a te je vrijednosti prenijela i na svoje kćeri, 11-godišnju Léonie i 17-godišnju Devu s kojom je ovo ljeto snimila i naslovnicu za Vogue.

Što se izgleda tiče, uvijek je naglašavala da je svjesna da se njeno lice mijenja i da su bore, koje prije deset godina nije imala, sada tu.

"Gledam na sebe sa suosjećanjem. Bore smatram baš šarmantima. Kad vidim zrelu ženu koja svoje lice nije korigirala, ne pomislim da bi to trebala učiniti, nego pomislim da izgleda baš ljupko. Ali plastična hirurgija postoji, a ako tebe čini sretnom, zašto ne?", rekla je prije nekoliko godina za AFP.

"Ali, kako je rekao Oscar Wilde, ljepota traje samo pet minuta ako nemaš ništa drugo da zadržiš znatiželju. Mislim da ne bih imala ovakav uspjeh u karijeri da sam samo lijepa", izjavila je Monica u intervjuu za magazin The Talks.

Osim mudrih riječi na svoju je kćer Devu prenijela i ljepotu, a nemoguće je ne primijetiti koliko si majka i kćerka sliče, posebno ako ih uporedimo u mlađim danima.

Uspješne uloge su se zaredale, a u pedesetoj je godini postigla ono što nikome prije nje u toj dobi nije uspjelo - postala je (najzrelija) Bondova djevojka u filmu Spectre.

Monica je tako pravi primjer da su godine samo broj, ali pod uvjetom da se nose sa stilom.

Osim predivnog izgleda i neodoljivog šarma, krasi je i, kako bi se to reklo - je ne sais quoi, ono nešto, jer njena su pojava i energija, čini se, privlačne svima.

Nikada nije prestala njegovati svoj istančani ukus i damsko držanje, ili filozofiju života, a upravo zbog toga njezina ljepota i status nimalo ne blijede.


FOTO: Facebook: Kako je Monica Bellucci izgledala kroz desetljeća svoje karijere